Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid skolavslutningen 2023 delade Fredrikshovs Slottskola i Stockholm ut stipendiet Ebbas Hjärtan till eleven Stina Norrby.

Skolans motivering:
Med stor empati och värme skapar du en fin trygghet och god stämning i alla sammanhang du är. Att bjuda in och bry dig om är självklarheter för dig. Du möter dina kamrater med snällhet och du har ett intresse i att alla ska få vara med och få vara som de är.
Din förmåga att se, höra och hjälpa till när någon av oss behöver det, är värdefull för oss.
Stina du är en fin tjej och uppskattad kamrat. Du är en god förebild för oss alla.

Ebbas pappa Stefan närvarade och överlämnade en stipediecheck på 5.000 kronor, diplomet Ebbas Hjärtan och ett konstverk av konstnären Cornelia Sojdelius.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.