Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid skolavslutningen 2023 delade Ebbas skola Campus Manilla i Stockholm ut stipendiet Ebbas Hjärtan till eleven Estrid Ponsbach.

Skolans motivering:
Du får stipendiet för din generositet och ditt mod. Du visar en fin förmåga att ta hand om dina medmänniskor och ger alltid en hjälpande hand.
Du agerar med stort mod och står för vad som är rätt. Du förmedlar dina åsikter på ett sätt som alla förstår och kan ta till sig.

Ebbas pappa Stefan närvarade och överlämnade en stipediecheck på 5.000 kronor, diplomet Ebbas Hjärtan och ett konstverk av konstnären @cornelia.sojdelius

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.