Min fantastiska  dotter

Hur sätter man ord på detta som hänt – jag ljuger inte när jag säger att jag dog i samma stund som min helt fantastiska dotter. Ni som kände henne vet att det jag skriver nedan är sant. Ebbas klasskamrater har beskrivit Ebba vilket lett fram till hjärtat som är stiftelsens symbol.

Om jag får välja endast ett ord som sammanfattar min dotter så är det ambitiös. Ebba var oerhört kreativ och älskade att skriva sagor, måla, sjunga, spela gitarr, piano, basket och pingis. När man bor varannan vecka hos sina föräldrar får de olika intressena olika mycket tid.

Ebba började hösten 2015 på Campus Manilla. Från första stund älskade hon skolan, lärarna och inte minst sina klasskamrater. Skolans krav fick henne att blomstra, hon var lika bra i bild som hon hade lätt för både språk & matematik. Hon har fått ärva den estetiska sidan från sin mamma och siffersinnet från mig. Eftersom vi bor väldigt nära Handelshögskolan i Stockholm har vi varit inne i byggnaden ett antal gånger. Jag vet inte om Ebba drömde om det lika mycket som jag, men hon hade det som krävdes för att i framtiden ta sin student därifrån.


Jag slutade jobba för fem år sedan och har haft förmånen att få väldigt mycket tid med Ebba under hennes skolår. Jag har sett henne knäcka koderna i de olika ämnena. Likväl inom idrotten, vi har fått låna en lokal av KFUM där vi spelat basket och pingis nästintill dagligen. Jag älskade den där nya Ebba som växte fram med självförtroende samtidigt som ödmjukheten och det stora hjärtat fanns kvar. När hon gick till final i mattetävlingen Pangea och slagit mig i fyra i rad så sa hon:
– ”Pappa nu är jag smartare än dig!”. Hon var helt oslagbar i Memory vilket retade mig eftersom jag inte gillar att förlora i spel.


Varje vecka när hon åkte till sin mamma så gömde hon fem kärlekslappar som jag hade en vecka på mig att hitta. Hela mitt hem är idag tapetserat med hennes kärleksbrev och teckningar som hon gjort till allahjärtansdag, farsdag och till mina födelsedagar. Hur mycket kärlek man än gav Ebba så gav hon tusen gånger mer tillbaka.

Varje vecka när hon åkte till sin mamma så gömde hon fem kärlekslappar som jag hade en vecka på mig att hitta. Hela mitt hem är idag tapetserat med hennes kärleksbrev och teckningar som hon gjort till allahjärtansdag, farsdag och till mina födelsedagar. Hur mycket kärlek man än gav Ebba så gav hon tusen gånger mer tillbaka.

Genom att starta denna stiftelse hoppas jag att hennes kärlek och stora hjärta skall finnas kvar för evigt. Jag hoppas att ni som läser detta vill hjälpa till att sprida min dotters kärlek vidare, den var så stor – för mig så kunde hon gå på vatten.

Era gåvor till stiftelsen kommer ha en oerhört stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas i detta fall av utdelade stipendium.

Jag tänker på dig varje vaken sekund min älskade dotter. Tills vi ses i himlen kommer mina tårar att ha bildat en sjö.

Pappa

Mitt sommarprat

Den 10 juli 2018 sändes mitt Sommar i P1.

Foto: Sveriges Radio

Att få dela ut stipendiet i min dotter Ebbas namn till förebilder i skolor och föreningar är ett stort privilegium. Precis som Ebba växte oerhört mycket när rektorn på hennes skola gav henne en utmärkelse inför hela skolan i aulan försöker stiftelsen få andra förebilder att växa.

Hos Malou Efter 10

Malou von Sivers har flera gånger bjudit in mig till sitt program i TV4.