Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid skolavslutningen delade Viktor Rydbergs skola i Stockholm ut stipendiet Ebbas Hjärtan till eleven Viola Nissar.

Skolans motivering:
Stiftelsen Ebbas hjärta vill lyfta fram individer som får andra att må bättre. Det är just därför som vi med tacksamhet och stolthet har valt dig, Viola Nissar, som vår första mottagare av priset Ebbas hjärta. Du hittar en omtänksam och positiv roll i nya sammanhang. Du ser, peppar och bryr dig om andra på ett inkännande sätt. Världen behöver ditt öppna sinne och de värderingar du visar i handling.

Ebbas pappa Stefan närvarade och överlämnade en stipediecheck på 5.000 kronor, diplomet Ebbas Hjärtan och ett konstverk av konstnären Cornelia Sojdelius.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.