Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Ebbas skola Campus Manilla i Stockholm tilldelas Sofia L. och Vera H. Ebbas Hjärtan.

Motivering Sofia L:

Ditt hjärta är stort och varmt. Du tar alltid avstånd från det som är orättvist och fel.
Du gör alltid det ”lilla extra” både för dig själv, dina vänner, och alla runt omkring dig.
Ibland får du nästan slå knut på dig själv för att räcka till, men du gör det, du gör det som en förebild för många.Det spelar ingen roll om det blåser kallt, om utmaningen är stor eller om läxorna är många, du ser alltid, alla möjligheter. Din inställning, energi och din fina personlighet smittar av sig och frambringar många nya stora, varma hjärtan som ska värma oss framöver.

Motivering Vera H:

Du är konstant i din strävan att få andra att känna sig inkluderade, sedda och trygga. Du är en förebild och en inspiration och visar unga, jämnåriga som vuxna vänlighet, respekt och empatisk nyfikenhet. Du förtjänar att uppmärksammas och firas. Tack för ditt mod och din vilja, Vera. 

/Campus Manilla

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.