Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Fredrikshovs Slotts skola i Stockholm tilldelas Ian Edelstam Molin Ebbas Hjärtan.

Ian Edelstam Molin

Motivering:

Med stort hjärta och omtänksamhet visar du fin kamratskap med stora som med små.

Du skapar en god stämning där alla får vara med. Du sprider stor glädje och har nära till skratt, vilket leder till att många får ta del av den härliga person du är. 

Du bryr dig om och har en känsla för när man bör rycka in och stötta andra, fina egenskaper som vi vill lyfta och tacka dig för.

/Fredrikshovs Slotts Skola, StockholmOm Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.