Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan tilldelades Mirjam Lundqvist på Djurgårdsskolan 7-9 i Kristinehamn stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Mirjam Lundqvist tilldelas stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Motivering:

Du är en person som alltid har ett leende på läpparna och som även ser till att din glädje sprids vidare till de i din omgivning. Du är dessutom mån om att finnas där för andra och då inte bara för den närmsta vänskapskretsen. Du lyssnar på och stöttar andra både i vardagen och i skolarbetet. Du bryr dig om andra och bidrar till deras välmående genom att alltid finnas där som en trygg punkt. Du behandlar alltid andra med respekt, ärlighet och pålitlighet. Helt enkelt är du en person som bidrar till många skratt, leenden, trygga stunder, betydelsefulla samtal och omtanke. Mirjam, du är en underbar och snäll person, samt en fantastisk förebild. ​

Stiftelsen vill särskilt tacka Simon Larsson på Djurgårdsskolan för ditt fina arbete för stiftelsen och utdelningen av stipendiet.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.