Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan tilldelades Ellen Ekholm på JENSEN grundskola i Göteborg stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Motivering:
Du har under din skolgång på JENSEN grundskola alltid varit en extraordinär elev. Genom kloka prioriteringar och mycket flit har du uppnått högsta kunskapsnivå i samtliga ämnen. Utöver dessa bedrifter har du Ellen alltid varit en god kamrat och en mycket hjälpsam elev. Genom att alltid vara en förebild för andra, har du bidragit stort till hela skolans trivsamma atmosfär. Ellen, du är en positiv kraft som verkligen förtjänar att uppmärksammas.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.