Trivselledarna på Ronnaskolan tilldelas Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan tilldelades trivselledarna Ferit Salci, Florence Selo och Florence Melkemichel samt Anna-Karin Holmlund på Ronnaskolan i Södertälje stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Stipendieutdelningen på Ronnaskolan i Södertäljer

Motivering:

Trivselledarna har ansvaret för att ta fram, förbereda och organisera lekar och aktiviteter på raster samt planera och utvärdera arbetet på regelbundna möten. Trivselledarna utbildas i lekar, aktiviteter och värderingsfrågor i trivselledarprogrammets regi.

Med synliga trivselledarvästar leder och försöker de få med alla elever som vill vara med på lekar och aktiviteter på skolgården. De har ett ledarskap som bygger på ett vänligt,  inkluderande och respektfullt förhållningssätt. Trivselledarna bidrar till en ökad vänskap över årskurserna då de äldre eleverna ofta hjälper och leker tillsammans med de yngre eleverna. Genom sitt arbete utvecklar Trivselledarna sitt ledarskap och är förebilder för skolans elever.

Tack vare Trivselledarna skapas en vänlig, inkluderande och tryggare atmosfär på Ronnaskolan. Kombinerat med goda handlingsplaner eller program mot mobbning är målet att Trivselledarna också skall kunna bidra till att minska mobbning och öka trivseln på skolan.

Här finns ett reportage som SVT gjorde vid utdelningen av stipendiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sexton =