Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Djurgårdsskolan i Kristinehamn tilldelas Mia Engman och Thomas Kurtson Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Ni är personer som sprider och skapar glädje på arbetsplatsen. Ni lyckas även alltid med att skapa trygghet och studiero för de med störst behov av det. Ni ger aldrig upp, utan ser alltid lösningar och möjligheter, där många av oss andra ser ”hinder” och ”problem”. Relationerna ni bygger är äkta och grunden till ert framgångsrika arbete. Ni är en trygg punkt inte enbart för era elever, utan till lika stor del för vårdnadshavare och kollegor. Ni ger möjligheter och hopp till de som annars riskerar att känna det motsatta.

Personligen är ni även två stora stöttepelare de dagar då arbetet känns tyngre och gråare, eller när någon tanke distraherar. Ni finns då tillhands för att lyssna in och hitta vägar vidare. Att en alltid är välkommen att landa en stund hos er är i vissa avseenden nog en lika viktig trygghet för mig, som för era elever.

Ni är helt enkelt människor med extremt stora hjärtan, stort tålamod och hög kompetens. Men framförallt är ni två underbara medmänniskor på precis rätt plats.

Tack för allt ni gör Mia och Thomas ❤

/Djurgårdsskolan Kristinehamn

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.