Stipendiet Ebbas Hjärtan

Sibel Demirol, Ebbas lärare tilldelas Ebbas Hjärtan.

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. Ebbas lärare Sibel Demirol tilldelades stipendiet vid en ceremoni i skolan den 9 april.

Motivering:
Du inspirerar och ser alla dina elever på ett unikt och fantastiskt sätt. Oavsett vad klockan är eller om det är helg svarar du på elevernas frågor på mail. Dina krav får eleverna att blomstra, du sprider glädje i klassrummet och får eleverna i klassen att se fram emot matte och No lektionerna. 

Du fick en plats i Ebbas hjärta som ingen annan lärare någonsin fått, er relation går inte att sätta ord på. Du lyckades plocka fram det bästa ur henne, utan dig hade hon inte nått finalen i matematiktävlingen Pangea. Vissa människor vet man direkt när man träffar dem att det är personer som man alltid kommer att komma ihåg. Och du, Sibel, är en sådan person.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.