Stipendiet Ebbas Hjärtan

Stipendiaten Asta Mauritzon tillsammans med rektor Maija Möller Grimakova.

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Fredrikshovs slotts skola i Stockholm tilldelades eleven Asta Mauritzon Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Med stor nyfikenhet och glädje visar du fint engagemang i dina kamrater och du skapar en god stämning där man får vara precis som man är. Du sprider en trygghet med ditt lugn och med ditt intresse i att alla ska få vara med. Att bjuda in och bry dig om är en självklarhet, likaså att säga ifrån när någon far illa.
Asta, du är en fin tjej och uppskattad kamrat. Du är en god förebild för oss alla.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.