Stipendiet Ebbas Hjärtan

Stipendiaten Michael Pettersson.

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. I föreningen Hammarby Pingis där Ebba tränade tilldelas hennes tränare Michael Pettersson Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Du får med din ödmjuka och positiva attityd alla att känns sig som ”en i gänget” – oavsett prestation. Din pedagogiska förmåga får individen att utvecklas och växa som människa. Din mjuka ledarstil fick Ebba att älska att spela pingis med dig, dessutom bjuder du alltid på ett leende när man kliver in i träningshallen. 

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.