Stipendiet Ebbas Hjärtan

Stipendiaten Sebastian Steele. Till höger om honom Ebbas pappa Stefan.

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På föreningen KFUM Central Basket tilldelades Ebbas tränare under de sista åren, Sebastian Steele, stipendiet Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Din ungdomliga energi smittar av sig på hela gruppen, du får med din ödmjuka och positiva attityd alla att känna sig som en i gänget. Din pedagogiska förmåga får individen att utvecklas och människor att växa. Du lyssnar och förstår din omgivning på ett unikt sätt.

Sebastian Steele på KFUM Central Basket tillsammans med sitt lag.

Om föreningen:
KFUM Central Basket är en ideell idrottsförening som främst riktar sig till barn och ungdomar i Vasastan, på Norrmalm och Östermalm i Stockholm. De har basketlag för de flesta; från de yngsta i banana kids till ungdoms- och seniorlag samt ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

Läs mer om prisutdelningen på föreningens hemsida.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.