Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan tilldelades Kajsa Petersdotter på Solberga By i Järna stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Kajsa Petersdotter med stipendiet Ebbas Hjärta.

Motivering:

Kajsa, du är Solberga bys ängel som ger stöd och hjälp i svåra stunder, plåster när det behövs och alltid en trygg famn. Du hjälper alla att växa och må bra, med ditt stora hjärta för barn och ungdomar och ditt kärleksfulla bemötande är du en fantastisk förebild för medarbetarna, en tindrande stjärna som visar vägen till en bättre värld där empati och humanism besegrar hat och terror.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.