Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan tilldelades Julia Brännvall på Campus Manilla i Stockholm stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Julia Brännvall med stipendiet Ebbas Hjärtan

Motivering:
Julia, ditt hjärta är fyllt av mod, styrka och rättvisa. Du vågar vara dig själv i alla situationer och säger ifrån när du stöter på orättvisor. Du antar utmaningar vilket inspirerar och på ett positivt vis smittar av sig till din omgivning. Du använder din positiva inställning för att vända motgång till framgång. Ditt mod, din styrka och din förmåga att se orättvisa gör att du är en förebild för många.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.