Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan tilldelades Norma Bento da Silva på Visättraskolan i Huddinge stipendiet Ebbas Hjärtan 2020.

Norma Bento da Silva med stipendiet Ebbas Hjärtan

Motivering:

Fantastiska Norma. Du sprider så mycket glädje. Vart man än möter dig så möts man med ett stort leende och oavsett tid på dygnet med ett glatt ”God morgon”. Du brinner verkligen för ditt arbete och för våra elever, det går inte att beskriva det på något annat sätt. Du vrider och vänder på dig själv, och gör allt för att hitta lösningar, alltid med elevernas välmående i fokus. Du är verkligen helt fantastisk, en skolsköterska med ”extra allt” och enligt oss alldeles unik.

Med din enorma kompetens och erfarenhet som skolsköterska så har du en självklar och viktig plats i skolans elevhälsoteam och i skolans trygghetsteam. Du inger kunskap, trygghet och trivsel, för såväl vår personal, våra elever och för våra vårdnadshavare. Du är prestigelös, och du har ett salutogent förhållningssätt där elevernas styrkor alltid är i fokus. Genom ditt arbete och din otroliga förmåga att skapa förtroendefulla relationer så bidrar du till en ökad trygghet och trivsel hos våra elever.

Norma, du är en fantastisk förebild och det är med stor värme och med en enorm stolthet vi ser dig som mottagare av stipendiet ”Ebbas hjärta”.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.