Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Visättraskolan i Huddinge har man utsett skolans fritidspedagog Joachim Petersen som stipendiat för Ebbas Hjärtan 2019.

Motivering:
Joachim ”Jocke” Petersen är den här fritidspedagogen som alla skolor skulle behöva. Han gör det ”lilla extra” för alla elever, och betydligt mer därtill. Att gå med Jocke ute på skolgården är som att översköljas av en kärleksvåg. Det må låta klyschigt, men det är precis så det är. Alla, absolut alla elever älskar Jocke! Det är egentligen inte så konstigt med tanke på det han bidrar till på Visättraskolan. Han roddar i de flesta av de extraaktiviteter som vi erbjuder våra elever, han genomför bland annat shower som Ministjärnorna och Tomterocken. Han ordnar vid minst fyra tillfällen per läsår disco för eleverna. Dessutom ansvarar han för skolans elevråd, ett elevråd som ska vara ett av kommunens äldsta. Han bidrar till elevernas delaktighet, och att de känner sig lyssnade på och att de får vara med och påverka sin skola. Han uppmuntrar eleverna till att stå på scen inför varandra, all personal och föräldrar och bidrar på så sätt till att bygga en stark självkänsla och självförtroende hos våra elever. Jockes arbete är en viktig del i att bygga gemenskap och en Visättra-anda, vilket i sin tur leder till en ökad trygghet för alla. Han är en person som eleverna kan vända sig till i både stort och smått. Han är en riktig eldsjäl och investerar hela sitt hjärta och en stor del av sin tid i att våra elever ska ha det bra och trivas på skolan. För Jocke är inget omöjligt, han sprider glädje och engagemang i allt han gör. Han är en fantastisk person att få arbeta med och helt unik.

Årets stipendiat Joachim Petersen tillsammans med förra årets stipendiat Tikka Stanic som delade ut Ebbas Hjärtan på Visättraskolan.
Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.