Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. Hammarby Fotboll samarbetar med stiftelsen och vid säsongens första hemmamatch på Tele2 arena i Stockholm, som inträffade på årsdagen av händelsen på Drottninggatan, tilldelades Fredrik Kjellander i Hammarby Bordtennis stipendiet Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Hammarby IF BTF vill ge stipendiet till Fredrik Kjellander. Motiveringen till varför Fredrik får stipendiet är för att han har haft ett stort engagemang för Hammarbys bordtennisverksamhet. Han har ställt upp i vått och torrt för föreningen, och utan Fredrik som eldsjäl hade vi inte varit den förening vi är idag. Vi vill genom detta stipendie rikta ett stort tack till Fredrik för allt han har gjort för föreningen.

Stipendiet Ebbas Hjärtan delades ut av Ebbas pappa Stefan och Hammarbys Kennedy Bakircioglu. Motiveringen lästes upp av Hammarby Bordtennis Michael Corsini.
Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.