Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På särskolan Solberga By i Järna tilldelades Yamona Åhlén Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Yamona, du är en hängiven, engagerad och entusiastisk medarbetare som alltid jobbar för barnens utveckling framåt och sprider glädje omkring dig. Under sista året på LÄS-utbildningen var ditt årsarbete ”Systematisk uppföljning av insatser som en del av evidensbaserad praktik”.  Detta arbetar du nu vidare med till stor nytta för barnen som bor på elevhemmet Smultron och verksamheten som helhet.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.