Stipendiet Ebbas Hjärtan

Volontärerna på Randiga Huset i Göteborg.

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Randiga Huset i Göteborg och Stockholm tilldelades volontärerna stipendiet Ebbas Hjärtan.

Volontärerna på Randiga Huset i Stockholm.

Motivering:
Randiga Huset önskar genom detta stipendie uppmärksamma samtliga volontärer i det ideella arbete ni gör för Randiga Husets stödverksamhet, i både Stockholm och Göteborg. Ni gör stor skillnad för barn och ungdomar i sorg! Genom att vara de fantastiska förebilder ni är samt inge stor trygghet för individen skapas ett hopp hos vår målgrupp för- en annorlunda- men ny och bra vardag. Ett hopp om att man kan lära sig att leva med sin förlust och få ett bra liv. Ni är ovärderliga! Varmt tack för allt ni gör!

Om Randiga Huset från deras hemsida:
Barns sorg är randig. Ena stunden är barnet helt otröstligt för att i nästa stund leka och skratta till synes oberörd. Sorgens alla färger är ett tecken på att allt fungerar som det ska. Men när du drabbats av sorg är det en utmaning att fortsätta prata om känslorna – att våga öppna dörrarna. Därför finns Randiga Huset. Vi är ett hus som tar hand om alla färgerna.

Här finns mer information om Randiga huset.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.