Stipendiet Ebbas Hjärtan

Samtidigt som Stockholms Tingsrätt idag den 7 juni meddelar domen mot terroråtalade Rakhmat Akilov skulle Ebba Stefansdotter Åkerlund blivit tonåring. 
– Idag faller domen en dag som skulle varit min dotters lyckligaste dag, hennes trettonårsdag, berättar hennes pappa Stefan. Samtidigt skulle hon gått ut sjätte klass på Campus Manilla och fått betyg för första gången, något som Ebba såg oerhört mycket fram emot.
 
Ebbas pappa Stefan har initierat Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder.
– I samband med årsdagen av terrordådet delade ett tiotal skolor och föreningar ut stipendiet Ebbas Hjärtan. Det värmde mig oerhört mycket att se den glädje och tacksamhet som stipendiaterna visade, det var ett kvitto för mig att det här stipendiet faktiskt behövs, berättar Ebbas pappa Stefan.
 
 
Skolor och föreningar kan på stiftelsens hemsida (www.ebbasminnesfond.se) ansöka om att få dela ut “Ebbas hjärtan” – vid nästa årsdag av händelsen för att de själva på så vis kan sätta ljus på de goda förebilderna.
 
– Jag kommer fira min dotter Ebbas födelsedag framför graven samtidigt som jag kommer höra lastbilar med studenter som skriker ut sin lycka över att de tagit studenten. Det är tyvärr något som jag aldrig får uppleva min dotter Ebba göra, avslutar Stefan.
 
 
Bilder fritt för publicering finns att ladda ned från www.ebbasminnesfond.se/press. Vid frågor maila info@ebbasminnesfond.se så återkopplar vi så snart som möjligt. Ebbas pappa Stefan önskar inte lämna några ytterligare kommentarer.
Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.