Stipendiet Ebbas Hjärtan

Hammarby Fotboll och Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund inleder ett samarbete. På tvåårsdagen av händelsen på Drottninggatan i Stockholm kommer Hammarby dela ut ett stipendium till en medlem på Tele2 arena när Hammarby har sin hemmapremiär.

Eftersom Ebba spelade pingis i Hammarby Bordtennis och var medlem i Hammarby IF kommer stipendiet i år delas ut till en spelare eller ledare i Hammarby Bordtennis.

– Varje år inför hemmapremiären avsätter vi en stund för att minnas våra vänner, bröder, systrar och nära som lämnat oss under det gångna året. Eftersom Ebba var en av oss, medlem i föreningens och aktiv i Hammarby Bordtennis så känns det fint att få i samband med denna tradition få hedra hennes minne och sprida ett positivt budskap i hennes ära. Vi är väldigt glada och stolta över att Hammarby Bordtennis och Svenska Hjärtan vill dela den här dagen med oss, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby Fotboll. 

Stiftelsen Svenska Hjärtan kommer i samband med Hammarbys hemmapremiär i allsvenskan den 7 april att dela ut stipendiet Ebbas Hjärtan. Kennedy Bakircioglu kommer att finnas på plats, vid sidan om Ebbas pappa Stefan och representanter från Hammarby Bordtennis för att dela ut stipendiet.

– För mig är Hammarbys hemmapremiär årets tuffaste dag eftersom det just är den 7 april då Ebba gick bort från mig. Att få tillbringa den dagen med 32 000 åskådare på Tele2 arena känns riktigt bra. Och att samtidigt få dela ut stipendiet Ebbas Hjärtan tillsammans med Hammarby och Kennedy är oerhört betydelsefullt för mig, säger Ebbas pappa Stefan.

Kennedy Bakircioglu kommer inte bara att medverka vid utdelningen av stipendiet Ebbas Hjärtan på Tele2 arena den 7 april. Han har också skänkt en signerad matchtröja och två Orrefors-glas till Stiftelsen Svenska Hjärtan som kommer att delas ut till en medlem i klubben. Genom att Swisha en gåva till stiftelsen har klubbens medlemmar möjlighet att få ta emot Kennedys gåva. En gåva på 100 kronor ger 10 andelar i en dragning som stiftelsen genomför den 15 april.

Numret för att Swisha en gåva är 1236624894 – och det är viktigt att du märker din gåva med HAMMARBY för att vara med i dragningen.

Läs mer på Hammarbyfotbolls webbsida.


Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.