Dina ord

En viktig del i en process är att själv få dela med sig av sina tankar och upplevelser. Här får du gärna skriva något som rör Ebba som person, om det som hände eller andra tankar om händelsen som du vill dela med dig av.

Du får gärna uppge ditt namn och mailadress för att vi ska kunna kontakta dig vid frågor. Men din e-post kommer inte att publiceras!
Alla kommentarer måste godkännas av oss manuellt. Vi förbehåller oss rätten att själva välja vilka kommentarer vi publicerar.

Tack!

51 svar på “Dina ord”

 1. Snart kommer domen och just denna dag är det Ebbas födelsedag.
  Svårt att hitta ord för allt.
  Grattis kära Ebba , hoppas du har det bra där du är. ♥
  Mina tankar går till Ebbas pappa och mamma.
  Ber om tröst för er.

 2. Jag önskar dig en framtid där du kan skratta igen. Det är så ofattbart sorligt att Sverige inte backar upp sina medborgare bättre. Du borde få ett super stort skadestånd av staten. Din förlust och sorg är livslång och skadeståndet borde spegla det. Jag skulle vilja se en förändring med Sverige, i Ebbas namn. Du är en kämpe! Ge aldrig upp! Kärlek och sol vill jag ge dig!

  1. Så bra och fint skrivit Maria, känner exakt så.
   Det är en sådan skandal Sverige. Att inte någon hört av sig till Ebbas pappa och erbjudit samtalstöd etc. Det är en skam så bedrövligt finner knappt ord!!!
   Alla mina tankar till er älskade kära Ebba, till er Ebbas pappa och mamma. Jag ber om tröst på er fortsatta väg.

   1. Svar till Malin,
    Vore det inte bra om Sverige kunde införa en lex Ebba, till minne av henne? Där skulle människor i nöd kunna söka all möjlig hjälp och stöd i terrorsamanhang . Människor idag, råkar ut för ohyggliga saker som vi inte är rustade för. Lex Ebba, skulle kunna vara den varma famnen, att vila i och låta sig tas omhand av proffsiga människor som verkligen hjälper. Politikerna verkar inte förstå att vanliga medborgare inte bara kan resa sig och gå vidare. Trauma och kris är inte lättsamma saker, det kan ta en livstid att komma över händelser, om ens det räcker. Ebbas föräldrar fick lämna ifrån sig sitt livs kärlek till en barbar. Det räcker nu!

 3. Just tittat på intervjun som gjordes hos Malou. Det värkte i hela mig, hela tiden. Jag har inga barn, däremot syskonbarn som är mitt allt i livet. Jag beundrar dig, och jag kan inte förstå hur du orkar. Jag vet inte vad jag ska säga eller skriva, eller ens tänka. Men jag kämpar med dig mentalt. All kärlek & styrka!

 4. Jag kände inte dig Ebba, och jag bor inte i Stockholm. Men jag tänker på dig flera gånger i veckan och önskar att jag kunde tagit din plats där på Drottninggatan. Jag skulle gjort vad som helst för att få byta plats med dig, för en så ung tjej som du förtjänar att leva. Det är fruktansvärt det som hänt men du finns alltid omkring din familj och en människa lämnar aldrig helt och hållet även om kroppen gör det. På nått sätt känns det som vi är systrar, som att alla vi unga tjejer blev systrar den dagen du gick bort. Tack för det, Ebba. Du ger så mycket, än idag.

  Livet går vidare och vi ska tillsammans se till att Sverige aldrig glömmer dig och vad som hände dig Ebba.

  Vila i frid finaste ängeln

 5. Hej Ebbas goda Pappa,
  Jag har sett programmet där du berättar om Ebba och jag grät för som förälder kan man inte ens föreställa sig den smärtan av att finnas kvar men utan ditt barn. Jag tror ändå att de Goda på något sätt kallas till att vara änglar för säkert är Ebba en ängel nu, i alla fall i alla människors hjärtan som kände henne.
  Jag tänker också att det finns barn som inte har en sådan pappa som du var till Ebba och som verkligen mår dåligt.
  Barn till ensamstående mammor som skulle göra allt för att en vuxen till skulle ge dem den uppmärksamheten och kärleken.
  Jag pratar av egen erfarenhet när min som som är 12 nu mår väldigt dåligt och även hans syster och jag räcker inte till.

  Jag tror nog att det finns en plats för dig hos många barns hjärtan som behöver dig som far.

  Jag hoppas att du finner den platsen även om inget kan ersätta Ebba.

  Allt gott till dig och lilla ängeln Ebba.

 6. Döden och livet, en hårfin gräns som ligger i händerna på någon annan, någon som själv inte förtjänar livets sötma.
  Ebba, med ett hjärta som ett lejon. Fina fina Ebba!
  Du togs ifrån denna värld för tidigt, det vet vi alla, men det din pappa nu gör för dig skulle du varit så stolt över!
  Vi vet att du ler ner på honom från himlen.
  Du är nu en ängel!
  Vila i Frid Ebba Stefansdotter Åkerlund <3

 7. Ebba,
  Jag hoppas innerligt att du har det bra där du är nu, att du får känna lugn och frid och uppleva massvis av saker som du älskar. Livet rycktes ifrån dig alldeles för tidigt, du skulle hinna älska, känna, se och uppleva så mycket mycket mer. Nu blev det inte så. Fastän du inte längre finns mittibland oss kommer du för alltid att finnas kvar i våra tankar, bli ihågkommen av människorna som fick möjlighet att ta del av din levnadsglada närvaro. Du lever kvar genom dem. Du lever kvar genom oss. Kärleken är oövervinnelig.

  Mina tankar går även till dina nära och kära, bland andra till din pappa Stefan. Jag vill skänka honom styrkan att finna livskraften och hoppet och jag önskar innerligt att han ska få känna lycka igen. Era vägar kommer att, när så är menat, sammansvetsas igen.

  Vila i frid fina Ebba.

  /Linnea, 18

 8. Fina Ebba, så oerhört tragiskt. Jag lider så med dina föräldrar. Jag hoppas du idag befinner dig på en ljus och varm plats, omringad av sådant du tycker om, långt ifrån allt ont i denna värld.

  Till dina föräldrar vill jag skicka alla styrkor man kan ge, i det mest fruktansvärda man som förälder kan gå igenom. Oerhört känslosamt att se dig Stefan hos Malou. All kärlek till Er ❤️

 9. En orättvis bortgång av en sådan vacker, begåvad ung flicka som självklart hade kunnat undvikas.

  Stefan. Din sorg går aldrig att föreställa sig, bara tanken är fruktansvärd. Jag hoppas att du finner kraft att ta dig genom denna ofattbara sorg och att du återigen får uppleva lycka.

  Jag tänker på dig och på din fina Ebba.

 10. Kära Stefan,
  Jag känner inte dig men jag såg inslaget hos Malou där du medverkade och jag blev verkligen tagen. Din dotter måste ha varit en mycket speciell person, och jag minns allting du berättade om henne i intervjun. Jag minns att du sa att hon skrev sagor, att hon älskade att måla och att hon spelade gitarr. Jag minns att du sa att hon gått till final i matematiktävlingen Pangea, att hon var duktig i skolan och spelade pingis eller basket. Jag minns också att du sa att “Alla hjärtans dag” var hennes favoritdag, att ni skrev kärlekslappar till varandra och att ni brukade spela Memory.
  Allt det du sa om henne minns jag – att hon var glad, vetgirig, ambitiös och omtänksam. Du har fått henne att leva i mina minnesbilder. Jag kan inte föreställa mig vad du känner eller vad du går igenom, men jag hoppas innerligt att du så småningom mår bättre igen och återfår motivationen i livet. Jag tänker på dig.
  Jag tänker på dig och på Ebbas mamma och på alla andra berörda.

  /Kram Hannah

 11. Vila i frid fina fina Ebba<3
  Stefan, jag såg dig på Malou och jag vill bara skicka dig en stor varm kram. Jag hoppas att du kan finna en mening med livet och kunna andas igen.

 12. Jag såg dig på Malou idag och har tänkt så många gånger på dig och din fina dotter och undrat vem du är och hur du mår. Jag är så ledsen över den smärta som du känner. Livet har verkligen varit orättvis mot er och det är hjärtskärande att höra dig berätta hur du hittade den sista lappen som Ebba skrev till dig. Ebba verkar ha älskat dig från djupet av sitt hjärta och eran relation har berört mig och många andra med mig. Jag hoppas att du en dag mår bättre, tills dess ska du veta att vi är många som tänker på dig och din fina dotter.

 13. idag och har tänkt så många gånger på dig och din fina dotter och undrat vem du är och hur du mår. Jag är så ledsen över den smärta som du känner. Livet har verkligen varit orättvis mot er och det är hjärtskärande att höra dig berätta hur du hittade den sista lappen som Ebba skrev till dig. Ebba verkar ha älskat dig från djupet av sitt hjärta och eran relation har berört mig och många andra med mig. Jag hoppas att du en dag mår bättre, tills dess ska du veta att vi är många som tänker på dig och din fina dotter.

 14. Fina lilla Ebba,
  Jag tänker på dig och sörjer med dig och alla i din omgivning. Mitt hjärta gör ont för vad som hände. Jag hoppas att du har det bra i himlen.
  Kram

 15. Ebba, så kort tid på jorden men som hann göra så många människor i din omgivning glada. Jag kände inte dig och jag känner inte din familj men jag har precis tittat på din fina pappas beskrivning av dig på tv, men också beskrivningen av den helt ofattbara sorgen han lever i efter att ha mist dig och dessutom under så vidriga omständigheter. Svårt att ta in och jag blev oerhört illa berörd av det inslaget men också glad över den fina relation du verkar ha haft till dina föräldrar och att de fått låna dig en liten stund. Hoppas du har det bra, vart du än befinner dig. Till mamma och pappa beklagar jag verkligen den smärta ni lever med, jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att mista sitt barn, något som ingen borde behöva uppleva. Kärlek och kramar till er och hoppas ni finner frid.

 16. Hej! skriver för jag såg reportaget med Malou och Ebbas Pappa, man ser sorgen så tydligt i dina ögon, och jag hoppas du en dag trots denna starka smärta kommer kunna få en motivation till livet igen. Jag själv var med om en chockartad upplevelse och man känner inget annat än smärta, ännu är såren färska men livet går vidare. Och även trots det är svårt att se finns godhet. Jag hoppas du kan ta dig vidare snart. Styrkekramar!

 17. Mitt hjärta brast för dig Ebba! Jag lämnade lite blommor bland ett stort berg av blommor! Hoppas du såg mina! De var inte de finaste bland det hav av blommor som jag möttes av, men skickade tankar av kärlek till dig! Älskade lilla ängel du kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan! Så mycket godhet och kärlek som du gav kommer vi aldrig glömma! Är själv mor och mormor! Alla hälsar till dig! Kramar!

 18. Du va så ung och hade en stor framtid framför dig. Jag känner inte dig & din familj men känner en stor sorg med er alla. Ebba, du verkar va en toppen tjej och älskad av många. Sov gott ❤

 19. “Glad alla Hjärtans dag”, Ebba <3
  Du är sakand mellan oss men du kommer aldrig att bli glömd från våra hjärtan och minne!
  Tänker på din pappa och mamma !
  De fick uppleva en fruktansvärt upplevelse i livet. Livet som alltid plockar upp de finaste och mest de älskade blommorna…
  Men nu finns du mellan de andra änglar i himlen …<3

 20. We who never knew you but know about you, today in your favorite day may justice be made in your name and others. Now you are with your heavenly father and we join in pray so that Those that love you may find peace knowing that you are by the Lords right hand Ebba.

 21. Finaste ebba. Har nyss sett och lyssnat på din pappa hos malou möter.den kärleken ni delade är så vacker. Hur du växt upp med så mycket kärlek och blivit den fina människa du var .du kommer aldrig vara glömd här på jorden.sluta aldrig att skriva dina kärleks lappar. När tid är kommen ska din pappa hitta lapp efter lapp på en blomster äng och till Slut finner han dig ❤❤

 22. Tack för att du fanns,
  fina starka Ebba.
  Jag lever med en vrede och sorg över att detta kunde ske.
  Tack för att du fanns,
  fina starka Ebba.
  Du fattas oss.
  Och himlen är oskyldigt blå.

 23. Det är underbart att se den kärlek och omtanke som kommer till uttryck bland “Dina ord” för Ebba. Mitt i denna våg av föräldrakärlek och vänskap vill jag påminna om att det finns barn som lever i ett sammanhang där det inte finns någon som älskar dem. Det finns barn som längtar efter en mor eller en far eller en mormor eller en farfar som tycker om dem, precis som de är. Dessa barn är sällan trygga, utåtriktade eller fulla av livsglädje. Deras självförtroende brister, de har svårt för att prestera. Ge dem lite av er kärlek och omtanke trots att de inte är solstrålar, att de inte sprider glädje, att de inte är bäst i klassen. De behöver det mest av alla.

 24. Ebba lilla Ebba vilken oändlig sorg att vi förlorade dig. Du utstrålade mod och livsglädje på de bilder jag sett av dig. När jag ser dig brister jag ut i tårar vid tanken att vi inte får uppleva det du var avsedd för. Min dotter har samma underbara namn som du hade Ebba lilla Ebba – Jag saknar dig trots att jag aldrig fick förmånen att träffa dig. Jag kommer aldrig att glömma ditt underbara leende – du underbara lilla Ebba.

 25. Hej ! Som mamma värjer man sig för tanken att det värsta ska kunna hända. Även fast man vet att ingen är förskonad då det ofattbara sker.
  Er förlust av er vackra dotter tillät mig inte att värja från tanken.
  Er förlust slog mig hårt och skoningslöst.
  Det finns inga ord som kan ge er tröst.
  Men jag kramar mina barn än hårdare varje dag. Jag ser alltid till att aldrig lämna varandra på morgonen utan att berätta att jag älskar dom.
  Det har Ebbas död och er förlust förändrat för mig.
  Tack !

 26. Jag blir alltid tom på ord när det kommer till att tala till dig eller de andra som miste sitt liv den dagen. Både då jag la min ros i blomhavet på trappan vid Sergels Torg, och även nu tio månader senare när jag läser om Svenska Hjärtan. Men jag säger det jag var säker på när jag skrev kortet till min ros, och det jag fortfarande är säker på idag när jag skriver det här: Du och de andra var värda så mycket mer!!

  Jag har skickat ett bidrag som jag hoppas kan skänka värme i någons hjärta, inte minst ditt. Kärlek till dig.

 27. Kärlek övervinner hat!
  Tårarna rinner dock ofta nedför kinderna när man tänker på dig och din familj, den sjö som din far beskriver är vi många som fyller.
  Ingen skall behöva utsättas för hat och framförallt inte barn!
  Vi är många som sörjer dig och står tillsammans enade med din familj och dina vänner i detta fina arbete!

  Vila i frid och fortsätt håll himlen sådär blå och fin!

 28. Ebba, fina älsklingshjärtat. Vi kände inte varann. Din stund på jorden blev så kort. Du spelade Himlen är oskyldig blå på gitarr och nu är du där. Saknad. Älskad. Vacker. Stor kram och farväl. ❤💖

 29. Ebba rycktes bort mitt i sitt unga liv, när hon var glad, inspirerad och full av framtidshopp – precis som min dotter som dog 18 år gammal för 13 år sedan, när hennes hjärta plötsligt slutade slå, på väg till bussen som skulle ta henne till skolan i Stockholm. Tankarna på henne känns ännu mer när jag läser om Ebba och den smärta som hennes död innebär för alla i hennes närhet. Jag vill bara att du ska veta att jag också har upplevt detta obeskrivliga, denna saknad efter en djupt älskad dotter som plötsligt lämnade oss i oändlig sorg.

 30. Kära Ebba!

  Tomheten och saknaden efter dig för föräldrarna och släkten är långt större än allmänheten kan ana!!! Lördag i januari innebär den årliga julpizzan bakad av julskinkan, edamerosten med massor av mozzarella och hemmagjord tomatsås. Du längtade alltid efter den och älskade att få träffa kusinerna. Fantasin, rolleken, skapandet skulle ha sprudlat… Nu blev det inte så och din stol stod tom. Men på promenaden runt sjön lyste du som en sol och värmde pappas kinder. Ryser till när jag ser andra med långt mörkt hår bakifrån. Tycker alla liknar dig. Hade så gärna velat få följa ditt liv genom tonår och vuxen ålder. Du fattas oss!!! Hälsa gänget i himlen som gick före dig så du skulle slippa vara ensam!

  Kram Ingela

 31. Du är oändligt saknad men aldrig glömd. Du är en av de som tyvärr fick sätta livet till i en ögonöppnande terrorattack här i Stockholm. Men jag är övertygad om att kärleken är den som kommer att segra över hatet. Jag vet att det finns massor av kärlek jag har sett det på nära håll då vi med Gatans Kör/Röster var och sjöng på Sergelstorg straxt efter det hemska hade hänt. Mina tankar går till dina föräldrar och vänner på ett mycket påtagligt sätt då jag själv har barnbarn i din ålder å vet hur sprudlande dom är inte minst nu då jag vart tomte hos en massa familjer i jul. Vi i Gatans Kör/Röster sjunger en sång ( Endast Kärleken Segrar) som jag hoppas kan bli nått alla kan ta till sitt hjärta när vi nu går in ett nytt år. Lasse

 32. Ebbas djupt tragiska öde skakade om mig i grunden. Tänder ett ljus för henne idag. Må alla barn leva tryggt och säkert, och god bless you, Ebba.

 33. Det hemska terrordådet berörde mig verkligen starkt.Hur kan man göra en sån fruktansvärd handling? Det ska inte hända vare sig i Sverige eller någon annanstans. Jag känner så mycket för dem som miste livet den där dagen på Drottninggatan o även för deras anhöriga. Fina vackra Ebba som var glad över loppet som du hade sprungit tidigare på dagen…du som hade hela livet framför dig… Det känns sorgligt o orättvist… men jag är säker på att du är med oss…Kärleken övervinner allt! Stor kram till alla som kände Ebba!

 34. Jag blev så oerhört tagen och ledsen av Ebbas öde trots att jag inte kände henne. Kanske för att jag själv har barn i samma ålder och säkert för att inget barn förtjänar detta. Jag blir fortfarande djupt berörd då jag läser om det och jag känner med de anhöriga. Hoppas ni finner frid, vi är många som tänker på er.

 35. Jag känner inte dig Fina Ebba men jag blev så tagen när jag fick se en bild på Dig att du var en av offren. Den dagen mådde jag så dålig och tänkte på dig fina lilla och på dina familj.Jag tror du har det bra nu i himmeln. Mina känslor för dig är som en mor till dotter eller syster, som att jag känner dig att du är någon nära kära du. Må Gud beskydda dig och din familj finna lite fröjd tills vi alla möts en dag i himmeln. 💙❤️

 36. Fina fina Ebba.
  Det som hände kunde hänt vemsomhelst, och ändå hände det dig. En fin flicka med så mycket kvar att göra, se och uppleva. Tänk allt du inte fick göra, sä oerhört tråkigt. Men tänk också på allt då fått göra. En stjärna i skolan, duktig på så mycket, det är det inte många som är. Sådana som du är det extra sorligt att förlora. Fast vi har egentligen bara förlorat dig fysiskt. Du finns kvar i allas hjärtan och ovan oss. Finaste platsen av de alla har du. Hoppas du har en fin utsikt. Jag, som så många andra som ej känt dig, känner med din familj och dina vänner. Ingen kommer någonsin glömma dig Ebba, det är jag helt övertygad om. Himlen är oskyldigt blå, där uppe sitter fina du.

 37. Svårt att finna ord i den otroliga sorg som ni som familj, nära och vänner genomgår. Underbart att läsa om er Ebba och få en känsla om hur fantastisk hon var. En ung flicka som gav och som satt avtryck hos människor på ett fantastiskt sätt har alldeles för ung lämnat oss i en händelse som är fruktansvärd och vidrig. Alla tankar till er och stort hopp om att denna stiftelse kommer växa och ge.

 38. Själv mor och mormor blev jag oerhört tagen av händelsen på Drottninggatan. Jag bor själv på Kungsholmen, brukar passera Drottninggatan/Åhléns flera ggr/veckan. Jag blev så tagen av att läsa om Dig – vackra barn – Din familj, Din stora begåvning – och att Du rycktes bort från de kära på denna jord på detta ohyggliga sätt!
  Själv troende blir jag ibland så frustrerad – vad menar GUD? Du är en vacker Ängel och finns kvar i Din familjs minne för evigt. SOV GOTT, Lilla Ebba! ( Jag skall lämna ett bidrag till Din fond – efter förmåga..)

 39. Ebba du var alltid så glad och snäll. Du var alltid på glatt humör. Vi hoppas att du har det bra där du är nu. Du kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan❤️❤️

 40. Ebba, du är saknad. Jag minns hur du alltid hade svaren på matten när vi jobbade tillsammans i grupp. Hoppas du har det bra ❤️

 41. Ebba, när du och jag en gång i skolan pratade om döden, så sa du att du trodde att man blev en fågel när man dog. Jag hoppas du är en fågel idag Ebba som fortfarande finns här och är med oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

5 + sex =