En viktig del i en process är att själv få dela med sig av sina tankar och upplevelser. Här får du gärna skriva något som rör Ebba som person, om det som hände eller andra tankar om händelsen som du vill dela med dig av. Du får gärna uppge ditt namn och mailadress för att vi ska kunna kontakta dig vid frågor. Men din e-post kommer inte att publiceras! Alla kommentarer måste godkännas av oss manuellt. Vi förbehåller oss rätten att själva välja vilka kommentarer vi publicerar. Tack!

98 svar

 1. Stefan Ebbas pappa skriver:

  Tack Snälla fina ♥️ Sara ♥️ för din omtanke & empati

 2. Stefan Ebbas pappa skriver:

  Tack Snälla fina ♥️ Linn ♥️ för din omtanke & empati

 3. Anonym medmänniska skriver:

  Ebba är ett ljus i en annars så mörk värld, kan jag säga som inte ens kände henne, men jag berörs fortfarande djupt av dådet och bilden på henne. Dessutom har jag också utövat basket som barn. Jag undrar varför det inte görs mer för att stoppa terror i vårt land.

  Men Ebba finns kvar, hur konstigt det än må låta… För Gud är ingen människa död..

 4. Linn skriver:

  Lyssnade om ditt, Stefans, sommarprat häromdagen. Blir lika berörd varje gång. En pappas kärlek till sin dotter, det är så fint. Jag är så ledsen över det du har behövt gå igenom. Förlusten av ett barn är något jag bara gråter av att tänka på. Det är helt ofattbart. Jag har själv två små.

  Hoppas du får en fin Jul. Jag är säker på att Ebba tittar ner på dig och är otroligt imponerad över vad du åstadkommit med ebbas minne. Kramar

 5. Sara Ekelund Fagberg skriver:

  Sitter här, lyssnar på Stefan pappa till Ebba.
  Tårarna rullar ner för min kind, samtidigt som jag sitter och tittar på när mina döttrar leker på gräsmattan.
  Jag försöker förstå genom att höra dina ord Stefan om hur man går vidare efter det som hänt. Jag vet inte hur.. Jag tänker så på er. Jag önskar så att ni fick hålla om er dotter och se henne växa upp. Jag vet att Ebba gjorde världen till en bättre plats nu när jag har hört hur du har beskrivit vem hon var. Jag pratar varje dag med mina tjejer om vad som är viktigast i livet. Det är att vara snäll svarar mina tjejer 4 och snart 7 år gamla. Min äldsta har alltid gett sin förskola och nu i förskoleklass en tavla från friends om hur man är en bra kompis så att de kan förebygga mobbing både i förskola och i skola. Jag ska prata med dem om Ebba, som en stor förebild för oss alla. Jag önskar er allt det bästa. Tack för att du delade med dig.

 6. en medmänniska skriver:

  I vanlig ordning lyssnade jag på ditt sommarprat i år igen Stefan. Tårarna rinner lika mycket varje år. Du sätter ord på dina känslor så väl och jag kan ganska säkert säga att jag aldrig blivit så berörd av ett sommarprat. Jag tänker på dig, och jag hoppas att livet blivit bättre för dig. Eller att du har hittat ett ljus i mörkret. Något litet hopp att leva för. Det du har gått igenom är något ingen förtjänar och jag vill att du ska veta att vi alla sörjer med dig. Än idag. Du är inte ensam. Även om det kan kännas så, vi känner med dig. Jag förlorade själv en närstående nyligen i skoldådet på Malmö latin och du sätter ord på känslorna så väl. Tack för det.

 7. Queen skriver:

  Ebba, jag tänker på dig, din pappa och dina mamma.
  Det finns inga ord som kan förklara hur mycket jag beklagar allt som har hänt och all sorg dina fina föräldrar går igenom.
  Gud jag ber dig att lätta deras sorg, ge dom tröst och kärlek.
  Karma, snälla gör ditt jobb.

 8. Hanna skriver:

  Jag tänker på dina föräldrar och nära som förlorade sin sol, sin luft att andas.Livet…. Kärlek till er alla tills ni får ses igen.

 9. Stefan skriver:

  Tack snälla

  Kram stefan

 10. Armin skriver:

  Ebba, jag har sett videon där du spelar pingis. Sveriges missade en ny OS-medaljör där.

 11. Lena skriver:

  Jag tänker på dig och Ebba idag! Varma kramar! Lena

 12. Malin skriver:

  Stefan,
  Jag hoppas att du också får vara med om ”konstiga saker” precis som Ebbas mamma berättade hos Malou.
  Busiga hälsningar från Ebba.

  Kram Malin

 13. Mona skriver:

  Tänker på dig Stefan!

 14. Malin skriver:

  Mina tankar till er idag på årsdagen.
  ❤️

 15. Elina skriver:

  Jag kom över intervjun från Malous program idag på youtube och tårarna rinner. Ingen har glömt det som hänt och vill bara säga att jag tänker på dig/er. Jag kände varken Ebba eller dig men vilken fantastisk dotter du hade. Lev för din dotter, hon hade velat att du skulle bli lycklig igen. Sedan ses ni i evigheten <3

 16. Josefine Mattsson skriver:

  Du var en sån fin tjej Ebba, även om jag inte kände dig så är saknaden enorm. Vila i frid finaste ängel❤️🕊

 17. Mona skriver:

  Stefan, tänker på dig!

 18. Mona skriver:

  Kram Stefan!

 19. Stefan Ebbas pappa skriver:

  14 Årsdagen, att inte få be bagaren Skriva EBBA 14 år på en Prinsesstårta. Satans va TUFFT det är.

  Älskar dig EBBA så att jag går sönder !!!

  Kram Kram på ER

  Stefan Ebbas pappa

 20. Melker skriver:

  Ebba. Även då jag aldrig träffat dig faller tårar okontrollerat när jag hör din far berätta om dig och eran tid tillsammans. Att redan vid sådan ung ålder vara så kärleksfull och motiverad att hjälpa andra. Världen gick misste om en fantastisk person.

  Stefan. Ta denna påminnelse om att vara stolt. Otroligt stolt. Jag avundar och ser upp till personen du och din exfru förde in i världen. Jag avundar den uppfostran som du och din exfru tydligt försett Ebba med så att hon blev en sådan ängel som du med ärlighet i ögonen porträtterar henne som. När jag lyssnar på dig prata om Ebba, och hur det orättvisa berövandet av henne från ditt liv påverkat dig så starkt så känner jag en sympati jag aldrig förut upplevt. Jag tror den sympatin uppstår eftersom du verkligen framstår som en sådan ärlig och ödmjuk person som fallit offer till en otänkbar orättvisa.

  Din situation är förkrossande, men försök finna hopp i att veta att du lyckats helt obeskrivligt och lysande bra på att ge de som lyssnar den berättelsen av Ebba som hon förtjänar att få berättad. Jag hoppas med hela mitt hjärta att du lyckas fylla, eller i alla fall läka hålet som slagits genom ditt hjärta. Lycka till i framtiden.

 21. Malin skriver:

  Tänker på er 💝

 22. Emma Kilenstam skriver:

  Stefan.
  Suttit och lyssnat åter på ditt sommarprogram som länkades på Facebook ikväll. Tårarna har runnit lika mycket nu som då jag lyssnade på det i somras. Så ofattbart vad du och Ebbas övriga familj får gå igenom. Vad jag än försöker skriva känns orden så fjuttiga.
  Ebba, vilken fantastisk tjej. Och du, vilken fantastisk pappa. Tänk om alla barn fick den kärlek du gav henne. Ebba var en förebild liksom du. Varm i hjärtat av att höra om kärleken mellan er.
  Jag hoppas så att du finner en väg att gå i livet trots stor sorg och förtvivlan. All kärlek och styrka!
  /Emma

 23. Annika från Borås skriver:

  Hej det är så ofattbart det som hände jag trodde inte att det var sant mina tankar går till er i familjen det är så hemskt man hoppas ju att det vänder och blir något bra av det hela
  Mina tankar går till er
  Styrkekramar

 24. Det är så hemskt att det ska vara så här i världen. Man tror att man ska vara trygg i sitt hemland men icke. Jag är en 15:årig tjej boendes i Stockholm och jag kommer ihåg den dagen exakt. Vad jag gjorde och vilka jag var med. Först trodde jag knappt att det var sant. Jag blev starkt berörd av att ha fått reda på att en elvaårig, fin och smart liten flicka nu var borta. Bara några år yngre än mig vilket är läskigt att tänka på. Jag skickar all min kärlek till er som var inblandade eller som på något sätt var anhöriga till Ebba..och jag vet att det är mer än ett år sedan men jag har inte släppt det än. Hon är på en bättre plats nu, och tryggare än någonsin dessutom. Men jag förstår att det är riktigt svårt, de dagarna då man vaknar på morgnarna och man vill bara att det ska ta slut. Det blir, tro det eller ej, förr eller senare, bättre. ❤️ Sänder min kärlek till dig Stefan men även till mamma Jeanette❤️❤️❤️ Med kärlek, Claudia.

 25. Linn skriver:

  Lyssnade precis på ditt sommarprat och det finns INGA ord. Det du varit med om måste vara det värsta en människa kan behöva gå igenom.
  Jag önskar av HELA mitt hjärta att du få chansen att uppleva kärlek igen och även få ett barn till. Jag är helt säker på att det är exakt det Ebba skulle önska, att du få vara lycklig igen och någon annan få chansen att få en sån fantastisk pappa som hon fick ha, den alldeles för korta tiden på jorden.
  Önskar dig all lycka!!!

  /Mamma till 1,5 åring som nyper mig i armen varje dag för att förstå att jag fått äran att vara just mamma

 26. Frida skriver:

  Jag lyssnade nu i efterhand på ditt sommarprat. Vilken fantastisk dotter och vilken fin relation ni hade och vilken närvarande och engagerad pappa! Det skulle många barn behöva. Vi är många som har mött avgrunden och inte orkat ta ett enda steg till. Av olika orsaker har vi hamnat där och ingens historia är den andra lik. Jag hoppas att du känner lite mer kraft dag för dag. Du gör fina och viktiga saker med stiftelsen. Vår stund på jorden är nu.

 27. Cecilia skriver:

  Stefan, jag har lyssnat på ditt sommarprogram och vill tacka dig för att du så öppenhjärtligt delar med dig av din avgrundslösa sorg och att man får en chans att ”lära känna Ebba” Du formulerar dig så väl och det går att känna din ”kärlek strömma från radioetern” till din dotter.. Såsom förälder är det den absoluta mardrömmen som man inte ens vågar tänka på skall inträffa.

  Jag blir så imponerad av ditt föräldraskap, all tid som ni umgicks, alla roliga aktiviteter ni gjorde tillsammans, och hur du och Ebbas mamma format Ebba till den person hon var, vilket får mig att reflektera över hur jag är såsom förälder och vad jag kan lära mig av dig. Tänk om alla föräldrar var så engagerade i sina barn då skulle det inte finnas några problem.
  Jag hoppas att Ebba i framtiden kommer att få ett syskon så att du återigen får uppleva att bli pappa och att livet kan fortsätta, på ett annat sätt. Allt gott till dig!

 28. Elin Rapp skriver:

  TACK för ditt öppenhjärtliga sommarprat. Det känns som att hela svenska folket fick en chans att lära känna Ebba, en stund på jorden, föralltid i våra hjärtan!

 29. Sanna skriver:

  jag lyssna på ditt sommarprat så fint du prata om din dotter Ebba fin pappa du var till henne du gjorde allt för henne jag blev så glad när du berätta hur mycket du älska din dotter och att du fanns där för henne alla föräldrar både vara som du som finns där för sina barn jag tänker ofta på er som förlora era nära och kära den dagen Sverige är inte sig likt längre kram till dig

 30. Ola skriver:

  Jag hörde idag på ditt sommarprogram som berörde mig mycket starkt. Min äldsta dotter är nästan jämngammal med Ebba så världen stannade till en stund när jag hörde dina öppenhjärtiga ord om din dotter och ert liv tillsammans. Om det kan vara till någon tröst lovar jag dig att dina ord når ut, och väcker många tankar som går på djupet om vad som egentligen är viktigt i livet, och vad som inte är det. Tack och styrkekram från mig.

 31. Linn skriver:

  Lyssnade på ditt sommarprat igår. Jag blev så rörd. Vilken fantastisk pappa du är, och vilken underbar dotter du berättar om. Jag är så glad att du gjorde detta sommarprat för att visa vilken person Ebba verkligen var. Hade gärna velat träffa henne, hon verkade full av energi, och alla sporter och saker ni brukade hitta på, wow vilken ambitiös dotter. Det skär så i hjärtat av att veta att du känner dig ensam. Men du ska veta att ditt sommarprat om Ebba har gjort ett intryck på många av oss. Vila i frid finaste Ebba, minnena av dig lever vidare i våra tankar. Skänker en slant till Ebbas hjärtan, kram.

 32. Martin Krüger skriver:

  Stefan, tack för ett fint program om Ebba. Jag lyssnade på det inspelade programmet idag, med både sorg och glädje. Ebba var fantastisk – det förstår jag. Att förlora henne gör din sorg grundlös. Hennes sista dag i livet var samma dag som vi firade vår sons födelsedag! Tänk hur allt hänger ihop.
  Du skänker mening i det du gör och jag beklagar din sorg så oerhört mycket. Det minsta jag kan göra är att skänka en slant till stiftelsen. Det gör jag idag

 33. Andrea skriver:

  Sitter och lyssnar på ditt sommarprat Stefan och tårarna rinner. Jag beklagar sorgen efter er fantastiska dotter! Tack för att du delar med dig och låter oss lära känna Ebba. När jag lyssnar på dig och den kärlek du gett din dotter och den starka, självständiga person hon växte upp som reflekterar jag över ditt och Jeanettes föräldraskap, och som en förlängning mitt eget. Jag har inga barn ännu men om jag inom några år har förmånen att få några ska jag komma ihåg din och er dedikation till er Ebba. Jag ska minnas att det är möjligt att ge ovillkorlig kärlek, att uppmärksamma passioner och styrkor hos mitt barn och att det är värt att älska fullt ut, även om den jag älskar går förlorad. Tack för din styrka att dela med dig, mitt i sorgen!

 34. Göran skriver:

  Tack Stefan, pappa till Ebba, för ditt fina sommarprogram. Tårarna rann nerför kinderna på mig där jag låg i sängen på sommarmorgonen och lyssnade. Det var mycket starkt och rörande. Så mycket kärlek du förmedlar mitt i den avgrundsdjupa sorgen.
  För mig är det omöjligt att förstå din situation, efter att ha förlorat ditt enda barn, men kärleken till barn, som pappa, som förälder går att identifiera sig med. Jag är säker på att du genom ditt sorgearbete och genom den här stiftelsen på nytt kommer att kunna skapa en meningsfull tillvaro och göra mycket gott. Ditt program skänkte kraft till mig som lyssnare och det vill jag tacka dig och Ebba för. Jag beundrar ditt mod och tror att hjärtat och känslorna kommer att leda dig och dina närmaste vidare framåt steg för steg.
  Det var Marko ”Markoolio” Lehtosalos program som ledde mig vidare till ditt. Så är det, tror jag. Människors goda gärningar och vår kommunikation med varandra sprids, ibland vet vi inte hur. Men kärleken sprids och det är meningsfullt. Kram, fortsätt med det du gör.

 35. Malena skriver:

  Tack för ditt sommarprat! Jag ber att du ska hitta en väg framåt. Att lyckan så småningom blir större än sorgen. Allt gott!

 36. Isa Cavling skriver:

  Hej
  Jag blev mycket rörd och tagen av ditt sommarprat och av din kärlek till Ebba och din fina beskrivning av henne. Jag beklagar din sorg och övriga drabbade, vi är alla drabbade av terrorattentatet och jag är ledsen att höra att inte Sverige ställer upp bättre för er närmast drabbade. Jag har iallafall skänkt en slant till stiftelsen och skickar en varm kram! Förstår att du känner dig jätteensam och jag önskar att du i framtiden igen får höra de underbara orden jag älskar dig pappa

 37. Johanna skriver:

  Vilket gripande prat i P1. Tårarna slutade inte rinna och det gjorde ont i hela kroppen av att höra smärtan som du/ni får gå igenom. Att detta hände är helt ofattbart och får bara inte hända, det är en sjuk värld vi lever i.
  Det finns nog ingen bättre pappa än Ebbas pappa. Tack för att du delade med dig och alla tankar till er. Kommer aldrig glömma dina fina ord om din dotter, ni finns i hela landets hjärtan.

 38. Emmeli skriver:

  Tack för ett sommarprat som nu lämnat mig i tårar. Den kärlek som fanns och fortfarande finns mellan dig och Ebba är utan dess like. Jag hoppas att du kommer finna din nya väg i livet där du kan fortsätta att ge kärlek, för det behövs verkligen, särskilt den kärlek som du så självklart beskriver. Tack för att du tagit dig modet att spela in detta sommarprat. Jag är övertygad om att det kommer hjälpa andra att våga känna och bearbeta sorg.

 39. Camilla Höglund skriver:

  Hej Stefan,

  Jag har lyssnat på dig som sommarpratare och jag blev väldigt berörd av ditt mod; att du vågade dela din sorg med ”hela” svenska folket.

  Jag är helt tagen av den kärlek du visade Ebba! Att du t.o.m slutade jobba för hennes skull! Jag har aldrig hört talas om eller träffat en så kärleksfullt hängiven förälder! Tänk att det har funnits en flicka som fått känna sig så älskad! Det är exceptionellt och unikt!

  Samtidigt förstår jag att den totala hängivenheten gör din förlust så mycket mer outhärdlig! Eftersom hon var ditt allt, så togs ju allt ifrån dig!

  Samtidigt är det ju så att du har upplevt och visat att du äger förmågan att älska fullt ut; det är en gåva som är få förunnat. Därför tror jag att den dag du återfår din livsvilja så kommer du att göra skillnad ; stor skillnad!

  Du gör ju redan skillnad genom ditt mod och genom stiftelsen.

  Jag tror baserat på det jag hört dig berätta att du en dag kommer att förändra någons/någras eller mångas liv genom den djupa kärlek du har förmågan att ge.

  Det jag hört dig berätta om din fantastiska dotter gör mig övertygad om att hennes önskan skulle varit att du kanaliserar all den kärlek som strömmade mellan er till andra kärlekstörstande barn ; antingen egna eller de som aldrig fått uppleva den kärlek Ebba fick uppleva.

  Men först måste du sörja så länge du behöver…. Sorgen lever ju sitt eget liv och måste få ta den tid den behöver. Med det menar jag inte att du någonsin kommer sluta sörja Ebba, men jag tror att den sorg som nu tagit din livsglädje ifrån dig kommer att ändra form så att den kärlek som sorgen bottnar i istället kan ge näring åt en kraft att låta kärleken leva vidare till någon/några därute som ännu inte blivit sedda och älskade. På det sättet kommer din och Ebbas kärlek leva vidare för evigt
  och spridas likt ringar på vattnet.

  Detta är vad jag hoppas på, och jag är säker på att det är fullt möjligt.

  Kram Camilla 🥀

 40. Malin skriver:

  Maria:
  Dina ord och tankar till Stefan är så fina.

 41. Malin skriver:

  Marias rader till dig Stefan beskriver exakt hur jag också kände när jag lyssnade på ditt sommarprat imorse.
  Innerliga tankar till dig Stefan 💝

 42. Malin skriver:

  Dina ord Maria beskriver exakt hur jag också kände när jag lyssnade på pappa Stefans sommarprat imorse.
  Innerliga tankar till dig Stefan 💝🙏

 43. Lisa skriver:

  Stefan, tack för att du delar med dig av er fina Ebba. Du har varit (ÄR) världens bästa pappa till Ebba, det kan ingen ta ifrån dig. Hold on❤️.
  Lisa från Göteborg

 44. Maria skriver:

  Ditt sommarprat känns djupt rörande och skakande. Du lämnar starka känslor och tankar till mig som lyssnare. Jag tror att Ebba är stolt över det du sa och att hon är med dig i allt du gör. Ebbas energi verkade vara en fläkt att godhet och jag kan bara föreställa mig hennes sommarspring i benen. När livet känns svårt, grått, kallt och totalt meningslöst, så är ni, någonstans inom er, alltid tillsammans. Stor kram!

 45. Malin skriver:

  Stefan,

  Vill bara säga att jag och många med mig kommer sitta bänkade och lyssna på dig den 10 juli.

  Kram Malin

 46. Maria skriver:

  Jag såg att Pappa Stefan ska vara sommarpratare. Så bra att du har en plats att med egna ord berätta det DU vill berätta. Jag ska lyssna. Jag hoppas även på upprättelse i skadeståndet. Det var skandalöst! Vi är många med dig i processen. Glöm inte det! Även om du inte ser oss alla, så finns vi där för dig och Ebbas mor. I tanke och hjärta. 💕

 47. Natalie Takvam skriver:

  Kära mamma och pappa till Ebba.
  Ni finns i mina tankar. Sedan hennes födelsedag igår har jag knappt kunnat tänka på något annat. Jag har suttit och gråtit hela förmiddagen idag istället för att jobba, det är Jag glad för. Jag Vet inte vad jag ska skriva. Ni, och er fantastiska dotter, finns i mina tankar varje dag. Jag kan inte göra så mycket mer än att bidra till fonden. Jag hoppas att gåvorna dit blir till välsignelse för många barn. Varma kramar Natalie

 48. Malin skriver:

  Snart kommer domen och just denna dag är det Ebbas födelsedag.
  Svårt att hitta ord för allt.
  Grattis kära Ebba , hoppas du har det bra där du är. ♥
  Mina tankar går till Ebbas pappa och mamma.
  Ber om tröst för er.

 49. Malin skriver:

  Åter igen så bra skrivit Maria och dina tankar om lex Ebba vore toppen. 🙏

 50. Maria skriver:

  Svar till Malin,
  Vore det inte bra om Sverige kunde införa en lex Ebba, till minne av henne? Där skulle människor i nöd kunna söka all möjlig hjälp och stöd i terrorsamanhang . Människor idag, råkar ut för ohyggliga saker som vi inte är rustade för. Lex Ebba, skulle kunna vara den varma famnen, att vila i och låta sig tas omhand av proffsiga människor som verkligen hjälper. Politikerna verkar inte förstå att vanliga medborgare inte bara kan resa sig och gå vidare. Trauma och kris är inte lättsamma saker, det kan ta en livstid att komma över händelser, om ens det räcker. Ebbas föräldrar fick lämna ifrån sig sitt livs kärlek till en barbar. Det räcker nu!

 51. e skriver:

  Finaste Ebba, ett år sedan idag. Hoppas du har det bra uppe i himlen! Tänker på er idag <3

 52. Malin skriver:

  Så bra och fint skrivit Maria, känner exakt så.
  Det är en sådan skandal Sverige. Att inte någon hört av sig till Ebbas pappa och erbjudit samtalstöd etc. Det är en skam så bedrövligt finner knappt ord!!!
  Alla mina tankar till er älskade kära Ebba, till er Ebbas pappa och mamma. Jag ber om tröst på er fortsatta väg.

 53. Maria skriver:

  Jag önskar dig en framtid där du kan skratta igen. Det är så ofattbart sorligt att Sverige inte backar upp sina medborgare bättre. Du borde få ett super stort skadestånd av staten. Din förlust och sorg är livslång och skadeståndet borde spegla det. Jag skulle vilja se en förändring med Sverige, i Ebbas namn. Du är en kämpe! Ge aldrig upp! Kärlek och sol vill jag ge dig!

 54. Towe Hamberg skriver:

  Just tittat på intervjun som gjordes hos Malou. Det värkte i hela mig, hela tiden. Jag har inga barn, däremot syskonbarn som är mitt allt i livet. Jag beundrar dig, och jag kan inte förstå hur du orkar. Jag vet inte vad jag ska säga eller skriva, eller ens tänka. Men jag kämpar med dig mentalt. All kärlek & styrka!

 55. Sophia skriver:

  Jag kände inte dig Ebba, och jag bor inte i Stockholm. Men jag tänker på dig flera gånger i veckan och önskar att jag kunde tagit din plats där på Drottninggatan. Jag skulle gjort vad som helst för att få byta plats med dig, för en så ung tjej som du förtjänar att leva. Det är fruktansvärt det som hänt men du finns alltid omkring din familj och en människa lämnar aldrig helt och hållet även om kroppen gör det. På nått sätt känns det som vi är systrar, som att alla vi unga tjejer blev systrar den dagen du gick bort. Tack för det, Ebba. Du ger så mycket, än idag.

  Livet går vidare och vi ska tillsammans se till att Sverige aldrig glömmer dig och vad som hände dig Ebba.

  Vila i frid finaste ängeln

 56. Maria skriver:

  Hej Ebbas goda Pappa,
  Jag har sett programmet där du berättar om Ebba och jag grät för som förälder kan man inte ens föreställa sig den smärtan av att finnas kvar men utan ditt barn. Jag tror ändå att de Goda på något sätt kallas till att vara änglar för säkert är Ebba en ängel nu, i alla fall i alla människors hjärtan som kände henne.
  Jag tänker också att det finns barn som inte har en sådan pappa som du var till Ebba och som verkligen mår dåligt.
  Barn till ensamstående mammor som skulle göra allt för att en vuxen till skulle ge dem den uppmärksamheten och kärleken.
  Jag pratar av egen erfarenhet när min som som är 12 nu mår väldigt dåligt och även hans syster och jag räcker inte till.

  Jag tror nog att det finns en plats för dig hos många barns hjärtan som behöver dig som far.

  Jag hoppas att du finner den platsen även om inget kan ersätta Ebba.

  Allt gott till dig och lilla ängeln Ebba.

 57. Matilda skriver:

  Döden och livet, en hårfin gräns som ligger i händerna på någon annan, någon som själv inte förtjänar livets sötma.
  Ebba, med ett hjärta som ett lejon. Fina fina Ebba!
  Du togs ifrån denna värld för tidigt, det vet vi alla, men det din pappa nu gör för dig skulle du varit så stolt över!
  Vi vet att du ler ner på honom från himlen.
  Du är nu en ängel!
  Vila i Frid Ebba Stefansdotter Åkerlund <3

 58. Linnea skriver:

  Ebba,
  Jag hoppas innerligt att du har det bra där du är nu, att du får känna lugn och frid och uppleva massvis av saker som du älskar. Livet rycktes ifrån dig alldeles för tidigt, du skulle hinna älska, känna, se och uppleva så mycket mycket mer. Nu blev det inte så. Fastän du inte längre finns mittibland oss kommer du för alltid att finnas kvar i våra tankar, bli ihågkommen av människorna som fick möjlighet att ta del av din levnadsglada närvaro. Du lever kvar genom dem. Du lever kvar genom oss. Kärleken är oövervinnelig.

  Mina tankar går även till dina nära och kära, bland andra till din pappa Stefan. Jag vill skänka honom styrkan att finna livskraften och hoppet och jag önskar innerligt att han ska få känna lycka igen. Era vägar kommer att, när så är menat, sammansvetsas igen.

  Vila i frid fina Ebba.

  /Linnea, 18

 59. Camilla Bråberg skriver:

  Fina Ebba, så oerhört tragiskt. Jag lider så med dina föräldrar. Jag hoppas du idag befinner dig på en ljus och varm plats, omringad av sådant du tycker om, långt ifrån allt ont i denna värld.

  Till dina föräldrar vill jag skicka alla styrkor man kan ge, i det mest fruktansvärda man som förälder kan gå igenom. Oerhört känslosamt att se dig Stefan hos Malou. All kärlek till Er ❤️

 60. Jessica skriver:

  En orättvis bortgång av en sådan vacker, begåvad ung flicka som självklart hade kunnat undvikas.

  Stefan. Din sorg går aldrig att föreställa sig, bara tanken är fruktansvärd. Jag hoppas att du finner kraft att ta dig genom denna ofattbara sorg och att du återigen får uppleva lycka.

  Jag tänker på dig och på din fina Ebba.

 61. Hannah skriver:

  Kära Stefan,
  Jag känner inte dig men jag såg inslaget hos Malou där du medverkade och jag blev verkligen tagen. Din dotter måste ha varit en mycket speciell person, och jag minns allting du berättade om henne i intervjun. Jag minns att du sa att hon skrev sagor, att hon älskade att måla och att hon spelade gitarr. Jag minns att du sa att hon gått till final i matematiktävlingen Pangea, att hon var duktig i skolan och spelade pingis eller basket. Jag minns också att du sa att ”Alla hjärtans dag” var hennes favoritdag, att ni skrev kärlekslappar till varandra och att ni brukade spela Memory.
  Allt det du sa om henne minns jag – att hon var glad, vetgirig, ambitiös och omtänksam. Du har fått henne att leva i mina minnesbilder. Jag kan inte föreställa mig vad du känner eller vad du går igenom, men jag hoppas innerligt att du så småningom mår bättre igen och återfår motivationen i livet. Jag tänker på dig.
  Jag tänker på dig och på Ebbas mamma och på alla andra berörda.

  /Kram Hannah

 62. Anna skriver:

  Vila i frid fina fina Ebba<3
  Stefan, jag såg dig på Malou och jag vill bara skicka dig en stor varm kram. Jag hoppas att du kan finna en mening med livet och kunna andas igen.

 63. Zara skriver:

  Jag såg dig på Malou idag och har tänkt så många gånger på dig och din fina dotter och undrat vem du är och hur du mår. Jag är så ledsen över den smärta som du känner. Livet har verkligen varit orättvis mot er och det är hjärtskärande att höra dig berätta hur du hittade den sista lappen som Ebba skrev till dig. Ebba verkar ha älskat dig från djupet av sitt hjärta och eran relation har berört mig och många andra med mig. Jag hoppas att du en dag mår bättre, tills dess ska du veta att vi är många som tänker på dig och din fina dotter.

 64. Zara skriver:

  idag och har tänkt så många gånger på dig och din fina dotter och undrat vem du är och hur du mår. Jag är så ledsen över den smärta som du känner. Livet har verkligen varit orättvis mot er och det är hjärtskärande att höra dig berätta hur du hittade den sista lappen som Ebba skrev till dig. Ebba verkar ha älskat dig från djupet av sitt hjärta och eran relation har berört mig och många andra med mig. Jag hoppas att du en dag mår bättre, tills dess ska du veta att vi är många som tänker på dig och din fina dotter.

 65. Josefin skriver:

  Fina lilla Ebba,
  Jag tänker på dig och sörjer med dig och alla i din omgivning. Mitt hjärta gör ont för vad som hände. Jag hoppas att du har det bra i himlen.
  Kram

 66. Kina skriver:

  Ebba, så kort tid på jorden men som hann göra så många människor i din omgivning glada. Jag kände inte dig och jag känner inte din familj men jag har precis tittat på din fina pappas beskrivning av dig på tv, men också beskrivningen av den helt ofattbara sorgen han lever i efter att ha mist dig och dessutom under så vidriga omständigheter. Svårt att ta in och jag blev oerhört illa berörd av det inslaget men också glad över den fina relation du verkar ha haft till dina föräldrar och att de fått låna dig en liten stund. Hoppas du har det bra, vart du än befinner dig. Till mamma och pappa beklagar jag verkligen den smärta ni lever med, jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att mista sitt barn, något som ingen borde behöva uppleva. Kärlek och kramar till er och hoppas ni finner frid.

 67. Mysan skriver:

  Hej! skriver för jag såg reportaget med Malou och Ebbas Pappa, man ser sorgen så tydligt i dina ögon, och jag hoppas du en dag trots denna starka smärta kommer kunna få en motivation till livet igen. Jag själv var med om en chockartad upplevelse och man känner inget annat än smärta, ännu är såren färska men livet går vidare. Och även trots det är svårt att se finns godhet. Jag hoppas du kan ta dig vidare snart. Styrkekramar!

 68. Helena skriver:

  Mitt hjärta brast för dig Ebba! Jag lämnade lite blommor bland ett stort berg av blommor! Hoppas du såg mina! De var inte de finaste bland det hav av blommor som jag möttes av, men skickade tankar av kärlek till dig! Älskade lilla ängel du kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan! Så mycket godhet och kärlek som du gav kommer vi aldrig glömma! Är själv mor och mormor! Alla hälsar till dig! Kramar!

 69. Jenny skriver:

  Du va så ung och hade en stor framtid framför dig. Jag känner inte dig & din familj men känner en stor sorg med er alla. Ebba, du verkar va en toppen tjej och älskad av många. Sov gott ❤

 70. Miranda skriver:

  ”Glad alla Hjärtans dag”, Ebba <3
  Du är sakand mellan oss men du kommer aldrig att bli glömd från våra hjärtan och minne!
  Tänker på din pappa och mamma !
  De fick uppleva en fruktansvärt upplevelse i livet. Livet som alltid plockar upp de finaste och mest de älskade blommorna…
  Men nu finns du mellan de andra änglar i himlen …<3

 71. Alexandra skriver:

  We who never knew you but know about you, today in your favorite day may justice be made in your name and others. Now you are with your heavenly father and we join in pray so that Those that love you may find peace knowing that you are by the Lords right hand Ebba.

 72. Lena Fredriksson skriver:

  Finaste ebba. Har nyss sett och lyssnat på din pappa hos malou möter.den kärleken ni delade är så vacker. Hur du växt upp med så mycket kärlek och blivit den fina människa du var .du kommer aldrig vara glömd här på jorden.sluta aldrig att skriva dina kärleks lappar. När tid är kommen ska din pappa hitta lapp efter lapp på en blomster äng och till Slut finner han dig ❤❤

 73. Mona skriver:

  Tack för att du fanns,
  fina starka Ebba.
  Jag lever med en vrede och sorg över att detta kunde ske.
  Tack för att du fanns,
  fina starka Ebba.
  Du fattas oss.
  Och himlen är oskyldigt blå.

 74. emelie skriver:

  Ebba du är saknad <3

 75. Ann-Sofie skriver:

  Det är underbart att se den kärlek och omtanke som kommer till uttryck bland ”Dina ord” för Ebba. Mitt i denna våg av föräldrakärlek och vänskap vill jag påminna om att det finns barn som lever i ett sammanhang där det inte finns någon som älskar dem. Det finns barn som längtar efter en mor eller en far eller en mormor eller en farfar som tycker om dem, precis som de är. Dessa barn är sällan trygga, utåtriktade eller fulla av livsglädje. Deras självförtroende brister, de har svårt för att prestera. Ge dem lite av er kärlek och omtanke trots att de inte är solstrålar, att de inte sprider glädje, att de inte är bäst i klassen. De behöver det mest av alla.

 76. Hans JOHN skriver:

  Ebba lilla Ebba vilken oändlig sorg att vi förlorade dig. Du utstrålade mod och livsglädje på de bilder jag sett av dig. När jag ser dig brister jag ut i tårar vid tanken att vi inte får uppleva det du var avsedd för. Min dotter har samma underbara namn som du hade Ebba lilla Ebba – Jag saknar dig trots att jag aldrig fick förmånen att träffa dig. Jag kommer aldrig att glömma ditt underbara leende – du underbara lilla Ebba.

 77. Ulrika Persson skriver:

  Hej ! Som mamma värjer man sig för tanken att det värsta ska kunna hända. Även fast man vet att ingen är förskonad då det ofattbara sker.
  Er förlust av er vackra dotter tillät mig inte att värja från tanken.
  Er förlust slog mig hårt och skoningslöst.
  Det finns inga ord som kan ge er tröst.
  Men jag kramar mina barn än hårdare varje dag. Jag ser alltid till att aldrig lämna varandra på morgonen utan att berätta att jag älskar dom.
  Det har Ebbas död och er förlust förändrat för mig.
  Tack !

 78. Olivia skriver:

  Jag blir alltid tom på ord när det kommer till att tala till dig eller de andra som miste sitt liv den dagen. Både då jag la min ros i blomhavet på trappan vid Sergels Torg, och även nu tio månader senare när jag läser om Svenska Hjärtan. Men jag säger det jag var säker på när jag skrev kortet till min ros, och det jag fortfarande är säker på idag när jag skriver det här: Du och de andra var värda så mycket mer!!

  Jag har skickat ett bidrag som jag hoppas kan skänka värme i någons hjärta, inte minst ditt. Kärlek till dig.

 79. Marcus skriver:

  Kärlek övervinner hat!
  Tårarna rinner dock ofta nedför kinderna när man tänker på dig och din familj, den sjö som din far beskriver är vi många som fyller.
  Ingen skall behöva utsättas för hat och framförallt inte barn!
  Vi är många som sörjer dig och står tillsammans enade med din familj och dina vänner i detta fina arbete!

  Vila i frid och fortsätt håll himlen sådär blå och fin!

 80. Maria skriver:

  Ebba, fina älsklingshjärtat. Vi kände inte varann. Din stund på jorden blev så kort. Du spelade Himlen är oskyldig blå på gitarr och nu är du där. Saknad. Älskad. Vacker. Stor kram och farväl. ❤💖

 81. Thomas skriver:

  Ebba rycktes bort mitt i sitt unga liv, när hon var glad, inspirerad och full av framtidshopp – precis som min dotter som dog 18 år gammal för 13 år sedan, när hennes hjärta plötsligt slutade slå, på väg till bussen som skulle ta henne till skolan i Stockholm. Tankarna på henne känns ännu mer när jag läser om Ebba och den smärta som hennes död innebär för alla i hennes närhet. Jag vill bara att du ska veta att jag också har upplevt detta obeskrivliga, denna saknad efter en djupt älskad dotter som plötsligt lämnade oss i oändlig sorg.

 82. Ingela skriver:

  Kära Ebba!

  Tomheten och saknaden efter dig för föräldrarna och släkten är långt större än allmänheten kan ana!!! Lördag i januari innebär den årliga julpizzan bakad av julskinkan, edamerosten med massor av mozzarella och hemmagjord tomatsås. Du längtade alltid efter den och älskade att få träffa kusinerna. Fantasin, rolleken, skapandet skulle ha sprudlat… Nu blev det inte så och din stol stod tom. Men på promenaden runt sjön lyste du som en sol och värmde pappas kinder. Ryser till när jag ser andra med långt mörkt hår bakifrån. Tycker alla liknar dig. Hade så gärna velat få följa ditt liv genom tonår och vuxen ålder. Du fattas oss!!! Hälsa gänget i himlen som gick före dig så du skulle slippa vara ensam!

  Kram Ingela

 83. Lasse Lindberg skriver:

  Du är oändligt saknad men aldrig glömd. Du är en av de som tyvärr fick sätta livet till i en ögonöppnande terrorattack här i Stockholm. Men jag är övertygad om att kärleken är den som kommer att segra över hatet. Jag vet att det finns massor av kärlek jag har sett det på nära håll då vi med Gatans Kör/Röster var och sjöng på Sergelstorg straxt efter det hemska hade hänt. Mina tankar går till dina föräldrar och vänner på ett mycket påtagligt sätt då jag själv har barnbarn i din ålder å vet hur sprudlande dom är inte minst nu då jag vart tomte hos en massa familjer i jul. Vi i Gatans Kör/Röster sjunger en sång ( Endast Kärleken Segrar) som jag hoppas kan bli nått alla kan ta till sitt hjärta när vi nu går in ett nytt år. Lasse

 84. Daniel skriver:

  Ebbas djupt tragiska öde skakade om mig i grunden. Tänder ett ljus för henne idag. Må alla barn leva tryggt och säkert, och god bless you, Ebba.

 85. Marcus Elensky skriver:

  Lilla Ebba. Det var ju verkligen inte så här det var tänkt att bli. Så fruktansvärt orättvist.

 86. Anna Eriksson skriver:

  Det hemska terrordådet berörde mig verkligen starkt.Hur kan man göra en sån fruktansvärd handling? Det ska inte hända vare sig i Sverige eller någon annanstans. Jag känner så mycket för dem som miste livet den där dagen på Drottninggatan o även för deras anhöriga. Fina vackra Ebba som var glad över loppet som du hade sprungit tidigare på dagen…du som hade hela livet framför dig… Det känns sorgligt o orättvist… men jag är säker på att du är med oss…Kärleken övervinner allt! Stor kram till alla som kände Ebba!

 87. Henrik skriver:

  Jag blev så oerhört tagen och ledsen av Ebbas öde trots att jag inte kände henne. Kanske för att jag själv har barn i samma ålder och säkert för att inget barn förtjänar detta. Jag blir fortfarande djupt berörd då jag läser om det och jag känner med de anhöriga. Hoppas ni finner frid, vi är många som tänker på er.

 88. Patrik skriver:

  Mitt hjärta brast
  Mitt hopp
  förlorat
  Men
  Jag kände att en ängel föddes
  Och
  en stjärna tändes på min himmel

 89. Hiba skriver:

  Jag känner inte dig Fina Ebba men jag blev så tagen när jag fick se en bild på Dig att du var en av offren. Den dagen mådde jag så dålig och tänkte på dig fina lilla och på dina familj.Jag tror du har det bra nu i himmeln. Mina känslor för dig är som en mor till dotter eller syster, som att jag känner dig att du är någon nära kära du. Må Gud beskydda dig och din familj finna lite fröjd tills vi alla möts en dag i himmeln. 💙❤️

 90. Gudrun skriver:

  Kärleken är starkare än döden.

 91. Alex skriver:

  Fina fina Ebba.
  Det som hände kunde hänt vemsomhelst, och ändå hände det dig. En fin flicka med så mycket kvar att göra, se och uppleva. Tänk allt du inte fick göra, sä oerhört tråkigt. Men tänk också på allt då fått göra. En stjärna i skolan, duktig på så mycket, det är det inte många som är. Sådana som du är det extra sorligt att förlora. Fast vi har egentligen bara förlorat dig fysiskt. Du finns kvar i allas hjärtan och ovan oss. Finaste platsen av de alla har du. Hoppas du har en fin utsikt. Jag, som så många andra som ej känt dig, känner med din familj och dina vänner. Ingen kommer någonsin glömma dig Ebba, det är jag helt övertygad om. Himlen är oskyldigt blå, där uppe sitter fina du.

 92. Caroline skriver:

  Svårt att finna ord i den otroliga sorg som ni som familj, nära och vänner genomgår. Underbart att läsa om er Ebba och få en känsla om hur fantastisk hon var. En ung flicka som gav och som satt avtryck hos människor på ett fantastiskt sätt har alldeles för ung lämnat oss i en händelse som är fruktansvärd och vidrig. Alla tankar till er och stort hopp om att denna stiftelse kommer växa och ge.

 93. Birgit Jacobsson skriver:

  Själv mor och mormor blev jag oerhört tagen av händelsen på Drottninggatan. Jag bor själv på Kungsholmen, brukar passera Drottninggatan/Åhléns flera ggr/veckan. Jag blev så tagen av att läsa om Dig – vackra barn – Din familj, Din stora begåvning – och att Du rycktes bort från de kära på denna jord på detta ohyggliga sätt!
  Själv troende blir jag ibland så frustrerad – vad menar GUD? Du är en vacker Ängel och finns kvar i Din familjs minne för evigt. SOV GOTT, Lilla Ebba! ( Jag skall lämna ett bidrag till Din fond – efter förmåga..)

 94. James Göthman skriver:

  Ebba du var alltid så glad och snäll. Du var alltid på glatt humör. Vi hoppas att du har det bra där du är nu. Du kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan❤️❤️

 95. Iza skriver:

  Och glöm inte att kärleken alltid vinner❤️ Du finns alltid i våra hjärtan

 96. Iza skriver:

  Ebba, du är saknad. Jag minns hur du alltid hade svaren på matten när vi jobbade tillsammans i grupp. Hoppas du har det bra ❤️

 97. Adrian skriver:

  Ebba, när du och jag en gång i skolan pratade om döden, så sa du att du trodde att man blev en fågel när man dog. Jag hoppas du är en fågel idag Ebba som fortfarande finns här och är med oss.

 98. Maja Iresand skriver:

  Ebba min fina sommarkompis!
  Saknar dig på landet. Hoppas att du har det bra där du nu är.❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *