Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid skolavslutningen 2024 delade Ebbas skola Campus Manilla i Stockholm ut stipendiet Ebbas Hjärtan till eleven Tom Johansson.

Skolans motivering:

Tom, du är en snäll och mycket omtänksam person med stort hjärta. Du är generös, och i klassrummet delar du mer än gärna med dig av dina kunskaper till stor glädje för dina klasskamrater. Ditt lugn och din värme smittar av sig och du visar gång på gång att det är viktigt att våga vara sig själv. Din välkomnande inställning får andra att känna sig inkluderade och du är en stor förebild för hur en god kamrat ska vara.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.