Prisutdelare Ebbas Hjärtan 2019

Nedan finns de skolor och föreningar som 2019 valts ut för att dela ut utmärkelsen Ebbas Hjärtan till ett barn, ungdom, lärare eller ledare.
De kommer själva utse en pristagare i deras närhet som lyfts fram i samband med årsdagen och tilldelas Ebbas Hjärtan i form av ett diplom och ett speciellt konstverk.

Vill du hjälpa oss i vårt arbete nästa år kan du ansöka om att din skola eller förening ska väljas ut nästa år. Ansökningsperioden är öppen från den 1 oktober till den 31 december 2019.

Campus Manilla, Stockholm

Ebbas skola Campus Manilla är en relativt nystartad icke vinstdrivande skola på Djurgården i Stockholm. Den är inspirerad av internationella skolor och satsar på varje individ, bland annat genom att ha två lärare i varje klassrum.
Läs mer om skolan här

JENSEN Grundskola, Västerås

JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten” genomsyrar all verksamhet. JENSEN har förtroendet att utbilda ca 8.000 studerande inom sex olika verksamhetsområden.
Läs mer om skolan här

Hammarby Fotboll, Stockholm

Hammarby Fotboll spelar i allsvenskan och grundades 1915. Redan 1924/25 deltog klubben för första gången i Allsvenskan och har sammanlagt 47 allsvenska säsonger bakom sig. Hammarby vann SM-guld 2001, förra året blev klubben 4:a i tabellen. 2019 tilldelas stipendiet en person i Hammarby Bordtennis där Ebba var aktiv.
Läs mer om föreningen här

Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK), Östersund

ÖFK bildades 1996 genom ett samarbete mellan de lokala klubbarna IFK Östersund och Ope IF som inledde en satsning mot spel på elitnivå. 2017 vann klubben Svenska cupen och har även spelat i Uefacupen.
Läs mer om föreningen här

Djurgårdsskolan, Kristinehamn

I Kristinehamn har Djurgårdsskolan ett aktivt arbete för att få en bättre vardag för skolans barn och ungdomar. Bland annat genom Friendsinitiativet Snäll-kalender, de pratar mycket om språkbruk och språkliga attityder och konsekvenser som vissa ordval kan föra med sig. Bland mycket annat.
Läs mer om skolan här

Solberga By, Järna

Waldorfskola & Elevhem Solberga by i Järna är en särskola för barn och ungdomar mellan 7-16 år. De hjälper barn som tillhör den mest utsatta gruppen i samhället och har funnits i snart 75 år med enormt engagerade medarbetare som gör stordåd varje dag.
Läs mer om skolan här

Fredrikshovs slottskola, Stockholm

Fredrikshov är en systerskola till Ebbas Campus Manilla och är inrymt i en före detta slottsbyggnad intill Oscarskyrkan i Stockholm. Sedan starten 1994 har de haft målsättningen att bli landets bästa skola.
Läs mer om skolan här

Visättraskolan, Huddinge

Visättraskolans vision handlar om att arbeta utifrån kunskap, trygghet och trivsel. För att lyckas i skolan behöver eleverna känna sig trygga och de behöver trivas. De arbetar aktivt med trygghetsarbetet på skolan bland annat genom att prioritera elevernas hälsa, ett trygghetsteam och insatsen #roligareraster som bidrar till ökad trygghet och trivsel.
Läs mer om skolan här