Ebbas hjärtan – våra hjältar

Tack vare gåvor från privatpersoner, företag och organisationer kan vi varje år dela ut stipendiet Ebbas Hjärtan i samarbete med skolor och idrottsföreningar som själva utser vilken stipendiat de vill lyfta fram.

Utdelningen sker vid en stor sammankomst så som skolavslutningen så stipendiaten visas upp för hela skolan eller föreningen.

Goda förebilder

Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt.

Stiftelsen vill genom att dela ut utmärkelser på skolor och på idrottsföreningar runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder. 

Stipendiet Ebbas Hjärtan består av ett konstverk framtaget av konstnären och galleristen Cornelia Sojdelius, ett diplom med motivering samt en stipendiecheck. 

Så här kan en utdelning gå till…

Det är helt upp till skolan eller idrottsföreningen hur utdelningen går till och när den görs. Men Stiftelsen vill gärna att den görs i en större sammankomst eller skolavslutning. Se hur Visättraskolan gjorde sin utdelning.