Fredagen den 7 april 2017 var en mörk dag, en dag som förändrade allt för väldigt många människor. En dag med ofantlig ondska, lidande och död men också en dag med kraft från så många; att livet, kärleken och ljuset vägrar låta sig besegras av mörka krafter. Miljoner svenska hjärtan sammansvetsades och visade att kärleken är större än hatet. Och att omtanke om varandra är den enda vägen framåt.

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut utmärkelser runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder. Skolor och föreningar kan ansöka om att få dela ut ”Ebbas hjärtan”  på årsdagen av händelsen för att på så vis sätta ljus på de goda förebilderna. Efter att skolan/föreningen godkänts utser de sedan själva vem som ska få ta emot utmärkelsen.

Era gåvor till stiftelsen kommer att ha en oerhörd stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas.