Stipendiet Ebbas Hjärtan

Stipendiat Ruben Stefansson i mitten av bilden tillsammans med rektorn Örjan Liebendörfer och verksamhetschef Helen Holmberg.

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På särskolan Solberga By i Järna tilldelades Ruben Stefansson i veckan stipendiet.

Motivering:
Du är en mästare i lågaffektivt bemötande och relationsskapande. Med mycket kärlek, tålamod och omtänksamhet visar du vägen till ett liv i samvaro och gemenskap för utsatta barn. Du är en viktig förebild för andra och vill alltid lära dig mer och utvecklas vidare.

Om skolan:
Solberga By i Järna har funnits i snart 75 år och är en särskola för barn och ungdomar mellan 7-16 år med enormt engagerade medarbetare berättar rektorn Örjan Liebendörfer.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.