Stipendiet Ebbas Hjärtan

Roger Olofsson på Visättraskolan i Huddinge tilldelas priset Ebbas Hjärtan 2021.

Motiveringen lyder:

Roger, Stiftelsen Svenska Hjärtan vill genom stipendiet ”Ebbas hjärtan” lyfta fram förebilder. Förebilder som sprider glädje och ljus, och som får andra att må bra.
Du är precis en sådan person, och har en enorm betydelse för oss alla på Visättraskolan. Du är verkligen helt fantastisk, en vaktmästare med ”extra allt” och enligt oss alldeles unik. Ordet ”omöjligt” finns inte hos dig, utan du försöker alltid vrida och vända på dig själv för att hitta lösningar. Du bjuder på dig själv och det gör att eleverna bara älskar dig.
Du är engagerad och du är närvarande bland eleverna, de märker att du bryr dig om dem på riktigt. Du gör alltid ditt yttersta för att våra elever ska få en så lyckad skolgång som möjligt, en skolgång där de kan trivas, känna sig trygga och må bra. De bästa förutsättningarna för lärande! Roger, du är fantastisk!

Vi är så lyckligt lottade att du är en del av kugghjulet Visättraskolan, och det är med stor värme och med en enorm stolthet vi ser dig som mottagare av stipendiet ”Ebbas hjärta”.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.