Prisutdelare Ebbas Hjärtan 2022

Nedan finns de skolor och föreningar som 2022 valts ut för att dela ut utmärkelsen Ebbas Hjärtan till ett barn, ungdom, lärare eller ledare.
De kommer själva utse en pristagare i deras närhet som lyfts fram i samband med årsdagen och tilldelas Ebbas Hjärtan i form av ett diplom och ett speciellt konstverk.

Vill du hjälpa oss i vårt arbete nästa år kan du ansöka om att din skola eller förening ska väljas ut nästa år? Ansök här.

Campus Manilla, Stockholm

Ebbas skola Campus Manilla är en relativt nystartad icke vinstdrivande skola på Djurgården i Stockholm. Den är inspirerad av internationella skolor och satsar på varje individ, bland annat genom att ha två lärare i varje klassrum.
Läs mer om skolan här

JENSEN Grundskola, Långholmen

JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten” genomsyrar all verksamhet. JENSEN har förtroendet att utbilda ca 8.000 studerande inom sex olika verksamhetsområden.
Läs mer om skolan här

Ronnaskolan, Södertälje

Ronnaskolan i Södertälje är en tvåparallellig F–9-skola med ca 680 elever inklusive anpassad grundskola och särskild undervisningsgrupp. På skolans hemsida skriver man att ”Varje elev på Ronnaskolan ska känna sig sedd och respektfullt bemött utifrån sina egna unika förutsättningar. I lärandet ska fokus ligga på elevernas styrkor och utifrån det arbetar skolan främjande och förebyggande för att ge eleverna de förutsättningar de behöver för en lyckad skolgång.”
Läs mer om skolan här

Östersunds Budokai, Östersund

Östersunds Budokai är en ideell idrottsförening som grundades 1971. Föreningen har över sina dryga 50 år växt och idag har fem olika sektioner: Karate, Jujutsu, Aikido, Jodo/Iaido, samt en träningsgrupp för barn, Budokidz.

Läs mer om föreningen här

Djurgårdsskolan, Kristinehamn

I Kristinehamn har Djurgårdsskolan ett aktivt arbete för att få en bättre vardag för skolans barn och ungdomar. Bland annat genom Friendsinitiativet Snäll-kalender, de pratar mycket om språkbruk och språkliga attityder och konsekvenser som vissa ordval kan föra med sig. Bland mycket annat.
Läs mer om skolan här

Solberga By, Järna

Waldorfskola & Elevhem Solberga by i Järna är en särskola för barn och ungdomar mellan 7-16 år. De hjälper barn som tillhör den mest utsatta gruppen i samhället och har funnits i snart 75 år med enormt engagerade medarbetare som gör stordåd varje dag.
Läs mer om skolan här

Fredrikshovs slottskola, Stockholm

Fredrikshov är en systerskola till Ebbas Campus Manilla och är inrymt i en före detta slottsbyggnad intill Oscarskyrkan i Stockholm. Sedan starten 1994 har de haft målsättningen att bli landets bästa skola.
Läs mer om skolan här

Visättraskolan, Huddinge

Visättraskolan är en kommunal F-6 skola i Flemingsberg, Huddinge med ca 400 elever och 65 anställda. Visättraskolans ledord är: Kunskap, Trygghet och Trivsel ligger till grund för det dagliga arbetet, skriver skolan på sin hemsida.

Läs mer om skolan här

Ebba Braheskolan, Nacka

Ebba Braheskolan är en fristående skola som ligger på Kvarnholmen i Nacka. Skolans vision är att driva framtidens utbildning och att ge eleverna Sveriges bästa kunskapsutveckling.

Läs mer om skolan här