Stipendiet Ebbas Hjärtan

Östersunds FK delar nästa år ut stipendiet Ebbas Hjärtan till en medlem. Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt.
 
Vid säsongens sista hemmamatch berättade Ebbas pappa Stefan och Östersunds FK:s VD Martin Johansson om samarbetet. Det betyder att alla ÖFKare kan nominera en medlem – gammal som ung till att på årsdagen av händelsen på Drottninggatan få ta emot stipendiet. Klubbens ledning går sedan igenom nomineringarna och bestämmer vem som ska tilldelas Ebbas Hjärtan i april 2019.
Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.