Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid Hammarbys hemmamatch på Tele2 den 7 november 2021 tilldelades pingisstjärnan Jan-Ove Waldner stipendiet Ebbas Hjärtan.

Motivering:
Du är en av Sveriges allra största idrottsmän genom tiderna, och även den moderna bordtennisens störste herrspelare genom tiderna – pingisens Mozart. Du var lika duktig när det gällde att tävla i lag som individuellt och påpekade alltid att det var minst lika roligt att vinna som ett lag. Du har inspirerat så många – unga som gamla, ditt Hammarby-hjärta är enormt stort och din kärlek till sporten och klubbkamraterna fortsatt stark. J-O, idag hoppas vi inspirera dig genom att tilldela dig stipendiet ”Ebbas Hjärtan”.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.