Stipendiet Ebbas Hjärtan

I samband med årsdagen av händelsen på Drottninggatan delar ett tiotal skolor och föreningar i landet ut stipendiet Ebbas Hjärtan. På Campus Manilla i Stockholm, Ebbas skola, har lärarna utsett eleven Hella Lööf i klass 6R som mottagare av stipendiet.

Skolans motiveringen lyder:
Med stor värme och glädje sprider du trygghet och god stämning bland dina kamrater. Du visar hur en god kamrat ska vara genom att visa empati och får med dem som inte vågar ta steget själva. Du ställer upp för dina kompisar och säger ifrån när någon blir illa behandlad.
Hella, du är en förebild för många och har ett hjärta av guld.

Stort grattis Hella till stipendiet!

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.