En ung mästerkock som klarar av utmaningen. En elev som säger ifrån i skolmatsalen när den ser att någon blir utfryst. En idrottsledare som försöker hjälpa laget även utanför planen i alla svårigheter som barn och tonåringar ställs inför.

De är alla förebilder på sitt sätt. En del förebilder syns. Men långt ifrån alla.

Tillsammans med Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund vill jag och personalen här på Allegrine hjälpa till att lyfta fram fler förebilder, fler goda krafter i vårt samhälle. För de behövs, mer än någonsin! Vi vet att förebilder som syns inspirerar andra att ta efter. I köket. Eller i skolan och föreningen.

Stiftelsen är en ideell minnesfond som startades av Ebbas pappa Stefan efter det hemska terrordådet på Drottninggatan för några år sedan. Stefan miste sin enda dotter den dagen. Men han bestämde sig för att starta stiftelsen till minne av Ebba.

Ebbas Minnesfond delar på årsdagen den 7 april ut stipendiet Ebbas Hjärtan på skolor och föreningar i hela landet till barn, ungdomar, lärare och ledare som skapar en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt.

Om du vill hjälpa oss med det viktiga arbetet att lyfta fram fler goda förebilder så får du gärna stödja vårt samarbete med stiftelsen.

Om du beställer ”Ebbas meny” går XX kronor till stiftelsens arbete. Du kan också skänka en gåva till stiftelsen. Din gåva kommer att ha en oerhörd stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas.

Om du vänder på lappen på bordet så kan du scanna QR-koden med din Swish-app i telefonen. Eller så fyller du själv i nummer 123 662 4894.
Du kan läsa mer om stiftelsens arbete på www.ebbasminnesfond.se.
Oändligt stort tack för din gåva! Och smaklig spis!