Om stipendiet “Ebbas Hjärtan”

Ansökningsperioden för att dela ut Ebbas Hjärtan 2019 är nu öppen fram till den sista januar. Vill du att din skola eller förening på årsdagen 2019 ska dela ut ett stipendium från Stiftelsen Svenska Hjärtan på årsdagen av händelsen på Drottninggatan den 7 april så kan du fram till den sista december ansöka via ett formulär på denna sida (klicka på länken).

Här kan du klicka för att se vilka skolor och föreningar som valts ut för 2018 års stipendium och här kan du se vilka personer som fick stipendiet 2018.

Om stipendiet “Ebbas Hjärtan”
Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder. Skolor och föreningar kan ansöka om att få dela ut “Ebbas Hjärtan” – ett stipendium på årsdagen av händelsen för att på så vis sätta ljus på de goda förebilderna. Era gåvor till stiftelsen kommer att ha en oerhörd stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas.