Om stipendiet “Ebbas Hjärtan”

Vill du att din skola eller förening på årsdagen ska dela ut ett stipendium från Stiftelsen Svenska Hjärtan på årsdagen av händelsen på Drottninggatan den 7 april så kan du från oktober till december ansöka via ett formulär på sidan. Klicka här för att komma till formuläret.

Här kan du klicka för att se vilka skolor och föreningar som valts ut för att dela ut stipendium och här kan du se vilka personer som tidigare fått stipendiet.

Om stipendiet “Ebbas Hjärtan”
Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder. Skolor och föreningar kan ansöka om att få dela ut “Ebbas Hjärtan” – ett stipendium på årsdagen av händelsen för att på så vis sätta ljus på de goda förebilderna. Era gåvor till stiftelsen kommer att ha en oerhörd stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas.