Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid skolavslutningen 2024 delade Fredrikshov Slotts Skola i Stockholm ut stipendiet Ebbas Hjärtan till eleven Douglas Miver.

Skolans motivering:

Med ett hjärta fyllt av vänlighet och omtanke är du en fantastisk vän, som sprider glädje och värme omkring dig varje dag. Du tar dig alltid tid att lyssna och stödja dina vänner och din inkluderande attityd får alla i din närhet att känna sig välkomna och accepterade. Din ständigt positiva inställning är smittsam och inspirerande. Fortsätt alltid att vara den fina, genuina och omtänksamma person du är, för personer som du gör verkligen världen till en bättre plats.

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.