Stipendiet Ebbas Hjärtan

Blanka Rodriguez på Jensen grundskola Långholmen tilldelas priset Ebbas Hjärtan 2022.

Blanka Rodriguez på Jensen grundskola Långholmen

Skolans motivering lyder:

Blanka, du är en person som har ett stort hjärta och som alltid ställer upp för dina vänner, klasskamrater och andra elever på skolan. Förutom att du är en god förebild vad gäller utmärkta studieresultat, så är du alltid mån om att alla ska trivas och må bra. Om någon
behöver prata eller stöttas, finns du alltid där och tar dig tid för dem. Det är en jättefin egenskap att ha. Du är en god förebild både för skolans elever och vuxna. Fortsätt med det fina arbetet och engagemanget, det smittar av sig!

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.