Stipendiet Ebbas Hjärtan

Vid skolavslutningen 2024 delade Ebba Braheskolan i Nacka ut stipendiet Ebbas Hjärtan till eleven Astrid Calvert Vilella.

Skolans motivering:

Ebba Braheskolan har nöjet att tilldela dig utmärkelsen ”Ebbas hjärtan” för ditt engagemang i att inkludera och stötta alla. Ditt omtänksamma och vänliga sätt sprider positiv energi och gör skolan till en tryggare plats. Som ett föredöme för andra elever visar du genom ditt varma bemötande att omsorg och vänlighet är nyckeln till gemenskap och samhörighet. Vi är tacksamma för den positiva inverkan du har haft på vår gemenskap Astrid Calvert Vilella!

Om Stiftelsen

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler positiva förebilder.