Viktor Bååthe på Ebba Braheskolan tilldelas Ebbas Hjärtan

Viktor Bååthe på Ebba Braheskolan i Nacka tilldelas Ebbas Hjärtan 2022.

Viktor Bååthe på Ebba Braheskolan

Skolans motivering lyder:

Du är en god vän som ställer upp för andra. Du är ärlig, modig och har en tydlig moralisk kompass. Din mogna inställning och förhållningssätt skapar en trygghet för personer i din närhet vilket gör dig Viktor Bååthe till en förebild och en god medmänniska.

Erik Bark på Fredrikshovs Slotts skola tilldelas Ebbas Hjärtan

Erik Bark på Fredrikshovs Slotts skola i Stockholm tilldelas Ebbas Hjärtan 2022.

Erik Bark på Fredrikshovs Slotts skola

Skolans motivering lyder:

Erik är en person som alltid har en positiv och glad inställning gentemot både kamrater och vuxna. Erik har ett gott hjärta med en stor empatisk förmåga. Han är mogen och insiktsfull, en bra förebild som vågar vara känslosam, ödmjuk och omtänksam.

Sainabou Njie på Visättraskolan tilldelas Ebbas Hjärtan

Sainabou Njie på Visättraskolan i Huddinge tilldelas Ebbas Hjärtan 2022.

Skolans motivering lyder:

Sainabou Njie, stiftelsen Ebbas Hjärtan lyfter fram individer som skapar en bättre vardag, och som får andra att må bättre, och Sainabou, det är precis vad du gör! Varje dag möter du elever och kollegor med ett stort leende och med ditt smittande skratt. I ditt viktiga uppdrag på skolan så bidrar du till en tryggare skoldag för alla våra elever, både i och utanför klassrummet. Fantastiska Sainabou, du sprider så mycket glädje, och har så mycket kärlek till skolan, skolans elever och för området Visättra. Vilken lycka för oss att du valt att arbeta på just Visättraskolan! Du är en fantastisk förebild där du i ditt dagliga arbete gestaltar den förtroendefulla pedagogen genom att vara engagerad, uppmärksam, och rättvis, och med det bidrar till en ökad trygghet och trivsel hos våra elever. Du vet att det är med goda relationer som vi kan ge varje enskild elev en lyckad skolgång och positiva förebilder i livet. Det är med värme och med en enorm stolthet vi ser dig som mottagare av priset ”Ebbas hjärta”.

Charlie Gramer på Campus Manilla tilldelas Ebbas Hjärtan

Charlie Gramer på Campus Manilla i Stockholm tilldelas Ebbas Hjärtan.

Skolans motivering lyder:

Ditt hjärta är stort och varmt. Du vill alla väl och du vill att alla ska må bra. Du frågar ofta de du har runtomkring dig hur de har det och hur de mår, både vuxna och kompisar. Du tar dig alltid tid för en pratstund oavsett vad det gäller. Ditt sympatiska och empatiska
bemötande sprider värme och du visar på ett föredömligt sätt hur en bra kompis ska vara. Man mår bra och känner sig uppskattad med dig Charlie, eftersom du ser och bekräftar alla. Ditt hjärta är stort, fortsätt att sprida värme och vara den du är!

Tyra Villard på Campus Manilla tilldelas Ebbas Hjärtan

Tyra Villard på Campus Manilla i Stockholm tilldelas Ebbas Hjärtan 2022.

Tyra Villard på Campus Manilla

Skolans motivering lyder:

Du är empatisk, omtänksam och har alltid den där berömda glimten i ögat. Med en positiv utstrålning sprider du en värme som smittar av sig och berör alla du kommer i kontakt med i och utanför klassrummet. Du har en inneboende kunskapstörst och iver att lära dig och förstå. Som om det inte vore nog står du upp för vad som är rätt och fel, vågar höja din röst och rätar ut frågetecken till utropstecken.

Michael Söderqvist på Östersunds Budokai tilldelas Ebbas Hjärtan

Michael Söderqvist på Östersunds Budokai tilldelas Ebbas Hjärtan 2022.

Klubbens motivering lyder:

Som 16 åring grundade du en klubb som nyligen fyllde 50 år, du har hela tiden varit en nyckelperson i föreningens verksamhet och det är svårt att hitta en mer lämplig kandidat till denna utmärkelse. Det du gjort och kontinuerligt osjälviskt gör för unga som gamla och för samhället i stort – är fantastiskt och nyttan går inte att mäta i pengar. Du är unik och du är otroligt lämplig pristagare av Ebbas Hjärtan.

Achilleus Emanuel Varli på Ronnaskolan tilldelas Ebbas Hjärtan

Achilleus Emanuel Varli på Ronnaskolan i Södertälje får priset Ebbas Hjärtan 2022.

Skolans motivering lyder:

En föredömlig elev som tar skolan och relationen till sina kamrater på största allvar. Han visar sin omtanke genom att hjälpa och stötta elever på skolan och tillgodoser andras behov genom sin osjälviskhet. Med sin artighet, entusiasm och sitt engagemang sprider
han glädje och får andra att må bra. Genom sin medverkan i olika aktiviteter på skolan är han en förebild för många. Achilleus har en stor del i skapandet av en vänlig, trevlig och kamratlig miljö på Ronnaskolan!

Blanka Rodriguez på Jensen grundskola tilldelas Ebbas Hjärtan

Blanka Rodriguez på Jensen grundskola Långholmen tilldelas priset Ebbas Hjärtan 2022.

Blanka Rodriguez på Jensen grundskola Långholmen

Skolans motivering lyder:

Blanka, du är en person som har ett stort hjärta och som alltid ställer upp för dina vänner, klasskamrater och andra elever på skolan. Förutom att du är en god förebild vad gäller utmärkta studieresultat, så är du alltid mån om att alla ska trivas och må bra. Om någon
behöver prata eller stöttas, finns du alltid där och tar dig tid för dem. Det är en jättefin egenskap att ha. Du är en god förebild både för skolans elever och vuxna. Fortsätt med det fina arbetet och engagemanget, det smittar av sig!

Gordon Danielsson på Djurgårdsskolan i Kristinehamn får Ebbas Hjärtan

Läraren Gordon Danielsson på Djurgårdsskolan 7-9 i Kristinehamn tilldelas priset Ebbas Hjärtan 2022.

Skolans motivering lyder:

För att du är en rolig lärare som alltid delar med dig av din positiva energi. För att du gör vår dag varje gång man ser dig, även om den är grå och tung. För att det alltid är lätt att prata med dig när man mår dåligt eller har haft en dålig dag. För att du är jättesnäll och alltid på bra humör. För att du får oss att längta till lektionerna. För att du peppar oss att ge det lilla extra och jobba på. För att du helt enkelt är en positiv förebild.